Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

"Ozo Golf" aicina uz pēdējo turnīru

Dienām kļūstot jo īsākām, arvien mazāk laika paliek arī golfa spēlēšanai, turklāt aukstā laika radīto diskomfortu atšķirībā no pavasara vairs nemazina domas par drīz gaidāmiem labākiem laikiem. Noslēdzot sezonas oficiālo sacensību kalendāru, "Ozo Golf" sestdien aicina uz komandu turnīru, kura reglaments neļaus grimt pārmērīgā pesimismā par šovasar sasniegtajām meistarības virsotnēm.

Lai pēdējo reizi sezonā dotos cīņā par turnīru rīkotāju balvām, dalībniekiem tiek piedāvāts spēlēt pašu sastādītu komandu konkurencē. Katrā komandā, kuru nosaukumus rīkotāji izvēlēsies no "Ozo Golf" restorāna ēdienkartes, būs četri dalībnieki, kuri spēlēs scramble formātā.

Četratā spēlējot scramble, tikt pie vāja rezultāta nemaz nebūs tik viegli, tādēļ rīkotāji ir paredzējuši arī intriģējošu turpinājumu, ja pēc 18 bedrīšu izspēles vairākām komandām būs vienāds punktu skaits. Tādā gadījumā uzvarētāju noteiks pārspēlē 13. bedrītē, un galvenā balva tiks komandai, kuras spēlētājs no tee raidīs bumbiņu tuvāk bedrītei.

Vietu sadalījumu noteiks HCP neto vērtējumā, un komandas HCP būs 10 procenti no tās četru spēlētāju HCP summas. Turnīram var pieteikties arī atsevišķi spēlētāji, taču tad jārēķinās, ka nāksies spēlēt rīkotāju noteiktos sastāvos.

Lai gan sezonas noslēgumā turnīrā varētu valdīt arī neformālāka gaisotne, rīkotāji atgādina vienu noteikumu punktu, kas varētu būtiski ietekmēt rezultātu. Proti, komandas rezultāts tiek fiksēts brīdī, kad pirmā tās dalībnieka sistā bumbiņa iekrīt bedrītē, un pēc tam citu spēlētāju sitieni neko uzlabot vairs nespēj. Tātad pēc mazliet neprecīza ripinājuma nav vērts censties tūlīt pabeigt bedrītes izspēli, tādējādi liedzot izmēģināt roku pārējiem komandas spēlētājiem.

Pieteikties turnīram var līdz ceturtdienas plkst. 18 "Ozo Golf" recepcijā. Starts sezonas noslēguma turnīrā būs visām komandām vienlaicīgi plkst. 9.30.

Ozo Golf Club

Sezonas Noslēguma turnīrs

2003.gada 11. oktobrī

/Ozo Scramble/

sacensību nolikums

1. Sacensību vieta un laiks:

Sacensības notiek Ozo Golf Club golfa laukumā 2003.gada 11. oktobrī.

2. Sacensību formāts un noteikumi:

2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba un Ozo Golf Club apstiprinātiem golfa noteikumiem.

2.2. 18 bedrīšu sitienu spēle.

2.3. Sacensības notiek komandu konkurencē (4 cilvēku komandā). Formāts – scramble (HCP netto).

2.4. Notiekumi: Katrs spēlētājs no komandas izsit no tee. Pēc tam komanda pieņem lēmumu, kuru bumbu spēlēt tālāk. Pirmais sit tas, kura bumba ir izvēlēta. Pēc tam no tās pašas vietas sit pārējie. (No „fērveja” ne tālāk kā 15 cm no iepriekšējā sitiena vietas bumbu drīkst nolikt. Ja bumba tiek spēlēta no „rafa”, tad bumbiņa jādropē „rafā”. Uz „grīna” pirmais ripina tas, kura bumbiņa ir izvēlēta par labāko. Rezultāts tiek fiksēts tad, kad kāda no bumbām ir bedrītē. Piemērs!!! Spēlētājs A ripina uz „birdie put”. A izsit nedaudz garām pēc tam uzreiz pienāk un ieripina bumbu bedrē (nodrošina komandai „par”) nepagaidījis, kamēr citi izspēlēs iepriekšējo sitienu. Šai gadījumā komanda sev ieraksta „par”.

2.5. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).

3. Komandas:

3.1. Komandas sastāda paši sacensību dalībnieki. Komandas HCP veido 10 procentu no visu (četru) dalībnieku HCP summas. Piemēram: spēlētāja A handikaps – 6, B – 13, C- 21, D – 36. Summa – 76. Komanda piedalās sacensībās ar HCP 7,6.

3.2. Komandā kopā var spēlēt gan sievietes gan vīrieši ( sievietes spēlē no sarkanajiem „tee”, vīrieši no dzeltenajiem „tee”.

3.3. Katra komanda startē zem oriģināla nosaukuma, kas tiek izvēlēts no Ozo Golf Club restorāna ēdienkartes.

4. Starta laiks visiem vienlaicīgi pulksten 9.30 saskaņā ar bedrīšu izlozi.

4.1. Reģistrēšanās ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta laika kluba recepcijā.

5. Pieteikšanās sacensībām līdz 9.10.2003 plkst. 18.00 Ozo Golf Club recepcijā. Komandu skaits ierobežots – 22.

6.Vietu dalīšana. Sacensībās uzvar tā komanda, kas uzrāda labāko rezultātu pēc HCP netto (stroke mīnus komandas HCP). Ja komandām ir vienāds rezultāts, notiek pārspēle uz 13. bedrītes. Uzvar tā komanda, kuras spēlētājs piesit tuvāk bedrītei no „tee”.

7. Tiesāšana:

Sacensību galvenais tiesnesis – Armands Puče, palīgs – Artūrs Krukovs.

8. Dalības maksa:

8.1. Sezonas karšu īpašniekiem – Ls 5,-

8.2. Pārējiem – green fee + Ls 5,-

Pēdējās izmaiņas , 06.10.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē