Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Vecais reitings noslēgts, jaunā sistēma top

Pēc LGF valdes sēdē izskatītā jautājuma par sezonas pēdējā reitinga turnīra norisi beidzot dienasgaismā nācis gada noslēguma rangs, kurā būtiskas izmaiņas nav notikušas. Savu viedokli par rangu veidošanas sistēmu pauda arī LGF reitinga komitejas vadītājs Mareks Nemme, aicinot ieinteresētās personas izteikt konstruktīvus priekšlikumus uzlabojumu ieviešanai, nevis kritizēt kritizēšanas dēļ.

Pašreizējā diskusijā golfs.lv forumā Nemme saskata diletantiskas pieejas izpausmes, jo, kritizējot pašreizējo reitinga sistēmu, bieži tiek pausti agresīvi un virspusēji vērtējumi bez pienācīgas argumentācijas. Tādi saukļi, ka sistēma ir pilnīgi garām, liecinot par argumentu trūkumu. Forumā tipiska pieeja esot nevis paust savu viedokli un to aizstāvēt, bet gan uzbrūkošā stilā mēģināt nolīdzināt līdz ar zemi citus.

Ja spēkā esošā sistēma ir nederīga, tad tam būtu jāizpaužas arī vietu sadalījumā, bet neviens nesaka, ka kāds būtu nepelnīti augstu vai zemu, norādīja Nemme, piebilstot, ka nav iespējams arī vienkārši pielīdzināt naudu profesionāļu turnīros Latvijas reitinga sacensību punktiem. Turklāt ieviestā sistēma neļauj laukumiem vienkārši parazitēt uz sacensību reitinga statusa rēķina, kā tas bija iepriekš, un tādēļ var padomāt, kādēļ atšķiras turnīru apmeklētība "Viesturos" un "Ozo Golf", pauda Nemme.

LGF reitinga komitejas vadītājs arī noraidīja Artūra Krukova kritiku par kārtējo reitingu publicēšanas laiku. Vidēji šosezon informācija par kārtējo vietu sadalījumu rangā ir nosūtīta 2,3 dienas pēc turnīra norises (ne rezultātu saņemšanas) dienas, klāstīja Nemme.

Savukārt aizķeršanās ar sezonas noslēguma rangu radās pēc neskaidrībām par pēdējo reitinga turnīru "Viesturos". Tā kā izloze "Viesturos" nenotika pēc reitinga turnīru reglamenta, nācās gaidīt trešdien paredzēto LGF sēdi, lai tiktu skaidrībā, ko darīt ar rezultātiem, skaidroja Nemme.

Jāņem arī vērā, ka darbs federācijā nav atalgots, un tiek veikts pēc brīvas gribas, tādēļ jo īpaši nav patīkami saņemt nepelnītus aizrādījumus par kavēšanos, sacīja Nemme.

Turklāt spēlētāji esot ļoti saspringuši par reitingu, lai gan tas ir tikai neliela daļa no Latvijas golfā notiekošā, un ir daudzas nozīmīgākas lietas, pauda Nemme, par piemēru minot junioru golfa attīstību. Ne mazāk nozīmīga par reitinga sistēmu ir arī rangu tabulas izmantošana, un jābūt skaidrībai, kam tā tiek izmantota.

Nākamā gada reitinga sistēmā ir gaidāmi uzlabojumi, lai novērstu to trūkumu, ka spēlētāji var ietekmēt sacensību koeficientu ar savu nepiedalīšanos. Sistēma ir normāla, tikai tā ir jāuzlabo, norādīja Nemme. Piemēram, ja turnīrā piedalīsies pa trim pirmā un otrā desmitnieka spēlētājiem, reitinga koeficients būs viens. Tā nav gatava recepte, bet konceptuālā ideja reitinga komitejā ir tāda. Iespējams, reitinga ieskaitē tiks iekļauti divi, nevis viens mēneša labākais turnīrs.

Paredzams, ka sekos izmaiņas arī LGF reitinga komitejā. Pēc Nemmes teiktā sastrādāties, piemēram, ar Mārtiņu Balodi, visticamāk nebūs iespējams, jo viņš ārdot to, kā radīšanā pats piedalījies.

Konstruktīvākos priekšlikumus Nemme saņēmis e-pastā, kurp pieci golferi nosūtījuši pašu piedāvātās shēmas. Tieši šīs personas Nemme uzskata par visreālākajiem sadarbības partneriem nākamās sezonas reitinga sistēmas izstrādāšanai.

Pamatnostādnes 2004. gada reitinga sistēmai varētu būt zināmas līdz ar golfa sezonas noslēguma pasākumu, kas gaidāms novembra beigās. Lai saglabātu intrigu, līdz tam laikam Nemme neplāno darīt zināmu sezonas statistikas kopsavilkumu. Apbalvošanas ceremonijā balvas saņems arī labākie atsevišķos statistikas rādītājos, un diez vai kāds var uzminēt, kurš būs labākais puterēšanā, sacīja Nemme.

Nemme atzina, ka šosezon statistikas apkopošana ne vienmēr vedās tik raiti, kā būtu gribējies, taču viens būtisks šķērslis bijis vīruss datorsistēmā, kas lika atkārtoti nodarboties ar visu datu ievadīšanu. Taču nevienā turnīrā reģistrētie cipari nav gājuši bojā, un labākie būs noteikti pēc visu sacensību datiem.

Sezonas noslēguma rangs apskatāms reitingu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 17.10.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē