Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

"Ozo Golf" gūst deputātu ievērību

Pamazām arī Saeimas deputāti ir apjautuši, ka golfs tiešām varētu būt sporta veids, kam tāpat kā basketbolam un hokejam ir nepieciešama bāze ilgtermiņa attīstībai. Saeimas Sporta apakškomisijas sēdē otrdien atbalstīja priekšlikumu piešķirt "Ozo Golf" nacionālās sporta bāzes statusu.

Lai gan līdz galīgai apstiprināšanai projektam būs kādu laiku vēl jāceļo Saeimā un Ministru kabinetā, pirmais nozīmīgais solis ir sperts. "Ozo Golf" direktors Armands Puče atzina, ka deputātiem pēc viesošanās laukumā nopietnu iebildumu pret nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu vairs nav bijis.

Pēc Pučes teiktā tas nav pozīcijas un opozīcijas jautājums, taču jebkurā gadījumā izšķirošs būs deputātu balsojums. Kļūšana par nacionālo sporta bāzi "Ozo Golf" nav pašmērķis, tomēr tas sniegtu lielāku stabilitātes sajūtu par nākotni.

"Ozo Golf" realizētās bērnu bezmaksas apmācības programmas bija viens no punktiem, kas deputātus pārliecināja par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanas pamatotību.

Laukuma kļūšana par nacionālo sporta bāzi nebūt nenozīmē, ka golfam tiek pieprasīts nacionālā sporta veida statuss. Nacionālā sporta bāze ir gan jātniekiem, gan Siguldas kamaniņu un bobsleja trase, taču tādēļ šie sporta veidi nav kļuvuši īpašāki.

Galvenais Sanda Ozoliņa mērķis, kas saistīts ar nacionālās sporta bāzes statusa iegūšanu, ir noteikums, ka turpmāk vairs nevarēs mainīt objekta profilu un nākotnē tur neparādīsies mājas, bet gan paliks golfa laukums, piebilda Puče. Arī nodokļu atvieglojumi nāks tikai par labu, jo laukums tika uzcelts par privātiem līdzekļiem, un pirmo reizi kādā sporta bāzē bez jebkādiem atvieglojumiem tika ieguldīta tik prāva summa.

LGF prezidents Vilnis Baltiņš nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu "Ozo Golf" nosauca par ļoti būtisku. Laukums ir ierīkots izgāztuves vietā skaistā vietā pie ezera, un ir tīkotāji, kas gribētu šo vietu apbūvēt ar privātmājām, norādīja Baltiņš.

Nacionālās sporta bāzes statuss ir garantija tam, ka tajā vietā paliks golfa laukums. Turklāt sabiedrībai vēl ir jātiek vaļā no priekšstata, ka privātais kapitāls ir kaut kas slikts. Arī ar to var darīt sabiedrībai nozīmīgas lietas, teica Baltiņš

Ozoliņš savu naudu mierīgi varēja ieguldīt Amerikā, un tā viņam nestu drošu peļņu, bet golfa laukums ar spēlēšanu vien nespēj sevi atpelnīt, tādēļ ir nepieciešams sniegt palīdzību labai lietai, norādīja Baltiņš.

Golfa laukuma īpašnieku materiālie ieguvumi no nacionālās sporta bāzes statusa ir nelieli, un daudz lielāku summu par sniegtajām nodokļu atlaidēm valsts un pašvaldība iegūs no citvalstu golfa spēlētājiem, kuriem būs nepieciešama arī viesnīca un citi pakalpojumi.

Vēl viens būtisks arguments ir tas, ka "Ozo Golf" tiešām ir nacionālas nozīmes objekts, kas ceļ valsts prestižu un atpazīstamību pasaulē, norādīja Baltiņš. "Tā ir rota pilsētai un valstij. Ja kādā valstī nav golfa laukuma, mūsdienās tas ir tas pats, kas dzīvoklis bez labierīcībām."

LGF prezidents gan atzina, ka pašmāju sabiedrībā par golfu pagaidām vēl nereti tiek izteikti ne tikai nekompetenti, bet arī tumsonīgi uzskati. Taču pasaulē golfu spēlē vairāk par 100 miljoniem cilvēku, un arī Latvijā spēlētāju skaits strauji pieaug, apliecinot spēles pieejamību.

Par "Ozo Golf" atpazīstamību Baltiņš ir pārliecinājies personiski, jo Latvijas Olimpiskās komitejas prezidenta amatā vairākkārt no kolēģiem ārzemēs dzirdējis jautājumus, vai tiešām Latvijā ir tiks labs golfa laukums kā dzirdēts. Tam arī sekojusi interese par iespēju atbraukt uz Rīgu.

P.S. Reitingu sadaļā šodien publicētas LGF rangu tabulas, kas tiešām atspoguļo reālo situāciju sezonas noslēgumā. Kungiem saraksts no iepriekšējā neko daudz neatšķiras, bet dāmām pirmajā sešiniekā ir nozīmīgas izmaiņas.

Pēdējās izmaiņas , 21.10.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē