Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Savs sezonas rangs arī GK "Viesturi"

Kamēr risinās aktīvas diskusijas par to, kāda LGF reitinga sistēma būtu piemērotākā nākamajā gadā, savu sezonas rangu ir publicējis arī golfa klubs "Viesturi". Tāpat kā pirms gada izmantojot vienkāršāku nekā lielajā reitingā punktu skaitīšanas sistēmu, noteikts, ka savā laukumā kluba biedru konkurencē veiksmīgākais bijis Vilis Krištopans, bet dāmām līderes pozīcijas noturēja Daiga Puisīte.

Kluba rangā Krištopans vienas sezonas laikā pakāpās par 19 vietām, un pārliecinoši apsteidza viņam sekojošo trijotni, kurā ar nelielu punktu starpību izvietojās Vilmārs Jansons, Mārtiņš Balodis un Valdis Liepiņš, kā arī bijušais līderis Aldis Puisītis. Papildināt punktu guvumu Krištopanam palīdzēja arī tas, ka viņš vienīgais startēja 13 mačos.

Junioru progress ir redzams arī "Viesturu" rangā. Ja pirms gada neviens no jauniešiem nebija pirmajā divdesmitniekā, tad šoreiz labāko sešinieku noslēdz Dāvis Puksts, bet Mikus Gavars un Toms Zeltiņš ir uzreiz aiz spēcīgāko desmitnieka.

Atsevišķajā jauniešu rangā pirmais trijnieks gan ir tieši apgrieztā secībā - Zeltiņš, Gavars, Puksts.

Dāmām Daigas Puisītes vadošās pozīcijas ir neapstrīdamas, jo tuvākās sekotājas Anete Indulēna un Krista Puisīte ievērojami atpaliek. Kluba iekšējā reitinga noteikumu dēļ, uzskaitot tikai savā laukumā notikušās cīņas, kur tika fiksēti stroke rezultāti, vienīgi piektā ir LGF rangu līdere Laura Jansone. Viņa "Viesturos" spēlēja tikai piecos uzskaitītos turnīros, kas nevarēja neietekmēt punktu krājumu.

Atsevišķajā rangā jaunietēm pirmajam numuram Kristai Puisītei seko Indulēna un Māra Puisīte, bet Jansone ir ceturtā.

Stabilitāte valda "Viesturu" senioru rangā, kur pirmo trijnieku joprojām veido Lars Johnsson, Vilnis Baltiņš seniors un Gunārs Pīlādzis.

Katrās sacensībās gūtais punktu daudzums bija atkarīgs no izcīnītās vietas un dalībnieku skaita. Pirmās vietas ieguvējs saņēma tik punktu, cik attiecīgajā turnīrā bija "Viesturus" pārstāvošu spēlētāju, bet pēdējam tika viens punkts.

Kopējais golfa spēlētāju skaita pieaugums šosezon atbalsojās arī "Viesturos", kur iestājās 17 jauni biedri.

Taču sezona ir noslēgta tikai sacensību kalendārā - "Ozo Golf" atgādina, ka laukums joprojām darbojas, un spēlēšanai ļoti piemēroti apstākļi ir arī "Viesturos". Jārēķinās gan, ka dabas kaprīzes var būt straujas un ne pārāk prognozējamas, tādēļ labāk neko neatlikt uz vēlāku laiku.

Pilnīgs "Viesturu" rangs apskatāms sadaļā 'Reitingi' - 'Viesturu'.

Pēdējās izmaiņas , 31.10.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē