Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Junioru progress tikai sācies

Aizvadītajā sezonā junioru izlases spēlētājiem izdevās ievērojami uzlabot rezultātus un kļūt par manāmu spēku, taču pagaidām izdarīt tālejošus secinājumus vēl ir par garu. Tā kā juniori nopietni un metodiski trenējās pirmo gadu, nav brīnums, ka neizpalika arī rezultātu uzlabošanās, bet vēl paliek jautājums, vai tas turpināsies arī nākamajā gadā, uzskata LGF junioru programmas vadītājs Artūrs Krukovs.

Iepriekš juniori nebija mobilizēti regulāriem treniņiem, tādēļ ir loģiski, ka Olas Engberga vadībā jaunie spēlētāji sāka uzrādīt labākus rezultātus. Taču praktiski jebkurš golferis ar diviem treniņiem nedēļā trenera vadībā, neaizmirstot arī par fizisko sagatavotību, progresē diezgan ātri, stāstīja Krukovs. Tādā veidā panākt HCP 10 nav īpašu problēmu, taču tālāk jau lieta kļūst sarežģītāka, un pietuvoties HCP 0 vairs nav tik vienkārši. Diez vai paši juniori vēlēsies samierināts ar jau sasniego, un atteiksies no augstākiem mērķiem.

Arī progresu no HCP 15 līdz HCP 8 vēl var panākt ar standarta treniņu metodēm, bet vēlāk jau ir arī būtiski, vai spēlētājam golfā ir dotības, ko ar treneru individuālu palīdzību attīstīt. Tam, ka Latvijā juniori treniņiem nopietnākā līmenī ir pievērsušies tikai padsmitgadnieku vecumā, nav izšķirošas nozīmes, un kā rāda Krievijas pieredze, augstus rezultātus var sasniegt arī četros gados, norādīja Krukovs.

Pēc precizētām ziņām ziemas periodā junioru izlasē ir iekļauti nu jau deviņi spēlētāji - četri puiši un piecas meitenes. Junioriem ir pamanīti Mikus Gavars, Raivis Kalniņš, Dāvis Puksts un Toms Zeltiņš, bet meitenēm - Laura Jansone, Anete Indulēna, Elīna Gulāne, kā arī Krista un Māra Puisītes. Iepriekš neminētais Zeltiņš gan visdrīzāk nepiedalīsies pirmajā ziemas treniņnometnē, taču tas nemazina viņa tiesības uz vietu izlasē.

Krukovs uzsvēra vēl iepriekšējās federācijas vadības nopelnus junioru programmas īstenošanā. Junioru programmas īstenošanu arī jaunā LGF vadība sludina par vienu no galvenajām prioritātēm, un iespējams, izlases sastāvs papildināsies. Konkrēti plāni vēl nav līdz galam apstiprināti, taču sagaidāms, ka labākie pirms sezonas sākuma varēs gatavoties arī siltajās zemēs.

Piektdien notika arī pirmā LGF jaunievēlētās valdes sēde, taču tajā vēl lielākoties tika lemts par to kā strādāt, un nekādus principiālus lēmumus nepieņēma. Laukumi iepazīstināja ar nākamās sezonas kalendāru uzmetumiem, kas vēl tiks pilnveidoti, lai tos saskaņotu ar Latvijai tuvāko kaimiņu nozīmīgākajām sacensībām.

Pēdējās izmaiņas , 21.11.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē