Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Golfa skolā dzīve nerimst

Kamēr tuvojošās ziemas gaidās Latvijas golfa laukumos dzīve ir kļuvusi pagalam mierīga, klimata pārmaiņas nav mazinājušas Rīgas Golfa skolas (RGS) aktivitātes. Gandrīz nerūkot spēlēt gribošo bērnu skaitam, līdz pavasarim skola turpinās darboties telpās, lai aprīlī atgrieztos zaļajos laukumos un atrādītu apgūto meistarību.

Ziemas sezonā RGS turpina darbu "Skonto" halles telpās, stāstīja skolas vadītāja Santa Puče. Tiesa, ne jau lielajā hallē, kur tā vien gribētos ziemā izvēzēt nūjas. Bērniem ir atvēlēta telpa zemtribīņu nodalījumā, kur ir rasta vieta ripināšanas paklājam un nodrošināta iespēja apgūt vienkāršākus sitienus ar dzelžiem.

Vairākās grupās turpina trenēties ap 70 bērnu vecumā no sešiem līdz 14 gadiem, un top arī jauna grupa, kurā topošie golferi par spēli ir uzzinājuši no draugiem, un paši zaļā laukumā vēl nemaz nav bijuši. Nodarbības jāapmeklē divas reizes nedēļā, un vienā no dienām ar jaunajiem spēlētājiem darbojas "Ozo Golf" pro Artūrs Krukovs, mācot tehnikas pamatus. Otrs treniņš nedēļā ir atvēlēts fiziskajām nodarbībām un noteikumu apgūšanai. Tiesa, fiziskais treniņš nav saistīts ar svīšanu svaru zālē, bet gan aktīvu līdzdalību stafetēs un golfam nepieciešamo lokanību veicinošās nodarbībās, ko vada S.Puče.

Ne viens vien no skolas audzēkņiem jau ir pārliecinājies, ka golfs ir pievilcīga lieta, un apgūstamās spēles labā jau ir upurētas gan mūzikas skolas, gan iepriekšējās aizraušanās ar citiem sporta veidiem.

Pagaidām skolā nemēģina par varītēm atrast golfa brīnumbērnus, taču pavasarī dalījums grupās jau vairāk balstīsies uz apgūto spēles līmeni, nevis dzimšanas gadiem. Arī tagad pastāv dalījums vecuma grupās, taču tas dažkārt ir nosacīts, jo bieži vien uz nodarbībām kopā nāk lielie brāļi ar mazajām māsām, un arī otrādi.

Vēlēšanās spēlēt bērniem ir liela, tādēļ tiks domāts arī par to, kā nodrošināt gribētājus ar iespēju par pieņemamu cenu pašiem sev iegādāties piemērotu inventāru, lai nebūtu jāpaļaujas tikai uz skolas nūjām. Kā jau iepriekš tika solīts, mācības golfa skolā ir bez maksas, un uz visai biežo jautājumu par to, cik tas maksā, vecāki joprojām dzird atbildi, ka šeit pietiek tikai ar gribēšanu darboties.

Taču, cik ilgi tā būs arī turpmāk, lielā mērā būs atkarīgs no pašu jauniešu apņēmības un panākumiem. Skaidrs, ka talantīgākajiem un veiksmīgākajiem būs iespēja baudīt federācijas un piesaistīto sponsoru neierobežotu atbalstu. Taču tiem, kam tik labi neveiksies, gadiem ritot, nāksies apzināties, ka liela atbalsta saņemšanai ir nepieciešama arī liela atdeve.

Skolas audzēkņu gaidāmā virzība pa golfa meistarības kāpnēm pagaidām vēl ir vēl vīzijas stadijā, taču jebkura attīstības scenārija gadījumā būs noderīgi apgūtie spēles pamati, kas ļaus pacīnīties par vietu zem saules.

Bērniem golfa laukumā ir paredzēts atgriezties pavasarī, taču līdz tam laikam viņi bauda ļoti nozīmīgo iespēju iespēju pamatīgāk apgūt spēles tehnikas elementus, lai vasarā, kad nebūs jāsatraucas par skolu, varētu turpināt attīstīt apgūtās iemaņas.

Pēdējās izmaiņas , 26.11.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē