Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Iesaka bargākus sodus etiķetes pārkāpējiem

Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas golfa kluba (R&A) pārstrādātajos noteikumos, kas stāsies spēkā 2004. gadā, īpaša uzmanība ir pievērsta etiķetei, cieši uzsverot, ka tā nav mazāk būtiska spēles daļa. Pārkāpējus gaida sods, un sacensību komitejām ir dotas tiesības par rupjiem pārkāpumiem diskvalificēt spēlētājus.

Galvenais vadmotīvs izmaiņās ir uzsvars uz nepieciešamību cienīt un respektēt pārējo laukumā spēlējošo golferu intereses. Tā kā golfs balstās uz katra spēlētāja godaprātu, visiem neatkarīgi no meistarības līmeņa ir jāievēro disciplīna, izrādot sportisku garu un pieklājību, norādīja R&A.

Godīgas spēles principi, drošība, spēles temps un rūpes par laukumu - par visiem šiem jautājumiem katram spēlētājam jāgādā ne tikai sava godaprāta dēļ, bet arī tādēļ, ka to visu paredz noteikumi.

Ja golferis vienas spēles laikā vai ilgākā laika posmā atkārtoti pārkāpj etiķetes noteikumus, R&A iesaka aizliegt vainīgajam kādu noteiktu laiku spēlēt, vai arī liegt līdzdalību noteiktā skaitā turnīru. R&A ieteikumus pamato ar golfa spēlētāju lielākās daļas interešu aizsardzību.

Nopietnu pārkāpumu gadījumā var sekot vainīgā diskvalifikācija. Komiteja R&A interpretācijā ir ne tikai sacensību komiteja, bet arī struktūra, kas pārvalda laukumu ārpus sacīkstēm.

Sekojot līdzi laikam, noteikumos ir kas teikts arī par mobilajiem tālruņiem - spēlētājiem jāpārliecinās, ka jebkāda laukumā iznestā elektroniskā ierīce nevar traucēt citiem golferiem. Etiķetes pārkāpumiem ir pieskaitīta arī apzināta sišana ar nūju pret zemi dusmu vai kādu citu iemeslu dēļ.

Etiķetes ievērošana un cieņa pret citiem vairos visu spēlētāju labsajūtu, norādīja R&A.

Pēdējās izmaiņas , 03.12.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē