Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Elss labākais Eiropas tūrē

Otro sezonu pēc kārtas par Eiropas PGA tūres gada labāko spēlētāju atzina Dienvidāfrikas golferi Ernie Els. Trešā vieta pasaules rangā, septiņas individuālas uzvaras dažādos turnīros un pieci EPGA turnīru tituli, kā arī tūrē iespaidīgākā prēmiju summa - tāda ir 34 gadus vecā spēlētāja sezonas bilance.

Turklāt Els EPGA tūrē startēja tikai 17 turnīros, tomēr tieši viņš, nopelnot 3,47 miljonus dolāru, pirmo reizi karjerā kļuva par "Order of Merit" īpašnieku. Kā labākais prēmiju pelnītājs viņš saņēma arī Harija Vardona balvu.

Papildus pieciem uzvarētāja tituliem EPGA tūrē gada sākumā viņš palika nepārspēts arī divos US PGA turnīros "Mercedes Championships" un "Hawaii Open". Veiksmīgā gada turpinājumā sekoja uzvaras "Heineken Classic" un "Johnnie Walker Classic" Austrālijā, kā arī panākumi "Scottish Open", "European Masters" un "World Matchplay" čempionātā.

Lai gan Els neizdevās atkārtot pirms gada gūto uzvaru "British Open", un pirmās vietas gāja secen arī citos "Major" turnīros, par sasniegto viņš nesūdzas: "Esmu sajūsmā par trijos dažādos kontinentos izcīnītām septiņām uzvarām, turklāt no sava drauga Retief Goosen pārmantoju arī "Order of Merit". Ir lieliska sajūta pirmo reizi būt Eiropā pirmajam numuram.

Eiropas PGA gada labākā spēlētāja titulu piešķir žūrija, kurā ir iekļauti tūres amatpersonas un golfa mediju pārstāvji.

Pēdējās izmaiņas , 12.12.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē