Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Varēs uzspēlēt ar profesionāli

Līdz ar profesionāļu ierašanos arī Latvijā šovasar, šķiet, piepildīsies vēl viena tradīcija, kas raksturīga augsta līmeņa golfa sacensībām. Jūlija beigās "Ozo Golf" paredzētajā "Nordic League" Pro/Am posmā jebkuram interesentam būs iespēja uzspēlēt vienā komandā ar īstu profesionāli, un šādām sacensībām būs arī labdarības pasākuma piešprice.

Profesionāļi par uzvaru NL posmā cīnīsies trīs dienas no 30. jūlija līdz 1.augustam, bet dienu iepriekš ir paredzētas komandu cīņas ar viesu līdzdalību, stāstīja "Ozo Golf" direktors Armands Puče. Katrā komandā būs pa vienam profesionālim un trim pašmāju golferiem, kuri būs ar mieru šķirties no savas naudas, lai gūtu jaunu un interesantu pieredzi.

Lielo maču dalībniekiem tā būs iespēja pirms trim sacensību kārtām labāk iepazīt laukumu un, iespējams, visai pasvešajā vidē tikt arī pie kāda atbalstītāja, kam vēlāk nebūtu gluži vienaldzīgas viņa gaitas.

Komandu spēli turnīra pirmajā dienā paredzēts izvērst arī kā sabiedrisku pasākumu, tādēļ dalības maksa par līdzdalību sacensībās būs jūtami augstāka nekā citos mačos. Tiesa, maksātāji par to saņemšot ne tikai morālu gandarījumu un nebijušu pieredzi, bet arī solīdu dalībnieka labumu komplektu.

"Hansabanka Baltic Open" balvu fondā sola vismaz 25 000 eiro. Iespējams, ka summa vēl pieaugs, jo daži "Ozo Golf Club" biedri, kam ir biznesa intereses Skandināvijā, apsver iespēju piemest arī savu artavu. Paredzams, ka handikapa normatīvs dalībai turnīrā būs HCP 1,8, taču ir cerības dalībnieku skaitā redzēt arī kādu no pašmāju meistariem. Pastāv iespēja saņemt dažus rīkotāju īpašos ielūgumus (wild card), un varbūt tie attieksies ne tikai uz spēlēšanu Rīgas posmā, bet arī citās NL sacensībās.

Visticamāk, ka iespēja uzspēlēt NL būs "Ozo Golf" club pro Artūram Krukovam un varbūt vēl kādam. Jaunajā sezonā "Ozo Golf" club pro sastāvā izmaiņas nav gaidāmas, jo turpinās strādāt arī Ola Engbergs, kam uzdevumu klāstu tāpat kā iepriekš papildinās darbs ar junioru izlasi.

Dažādus NL aktuālus jautājumus, kas nepieciešami vienota sacensību formāta uzturēšanai, posmu rīkotāji apspriedīs februāra sākumā Kopenhāgenā, kurp dosies arī Puče. Rīkotājiem būs jālemj par vienotu cut, ieskaites punktu dalīšanas sistēmu, turnīru koeficientiem atkarībā no spēlētāju skaita, u.tml.

Gatavojoties debijai profesionālā golfa apritē, "Ozo Golf" pirms sezonas sākuma plāno veikt dažādus darbus laukumā, piemēram, uzlabojot izsitienu vietas.

Pēdējās izmaiņas , 09.01.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē