Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Sezona noslēgta godam

Ja arī LGF prezidentam Vilnim Baltiņam senioram ir taisnība, un golfs salīdzinājumā ar dziesmu svētkiem pagaidām varētu negūt virsroku, aizvadītajā sezonā tomēr ir sperts solis pretim vismaz neizšķirtam. Par to varēja pārliecināties piektdien vakarā svinīgajā, bet ne stīvajā pasākumā hotelī "Bergs", kur golferi sadalīja aizvadītajā sezonā pelnītās balvas. Ar balvām bija kā jau katrā apbalvošanas ceremonijā - vieniem varēja sajukt to skaits, dažs priecājās par katru atzinību, bet, šķiet, katram bija prieks satikt kādu laiku neredzētus cīņu biedrus.

Vakara organizēšanā iniciatīvu uzņēmās Dāmu klubs, par to saņemot pelnītu pateicību no LGF vadības, un apmierināti ar vakara gaitu izskatījās arī tie, kam balvu dalīšanā pagaidām bija jārūpējas tikai par pietiekami skaļiem aplausiem.

LGF ģenerālsekretārs Armands Puče pauda cerību, ka šāda vakara izdošanās nostiprinās tradīciju sezonas balvas ik gadu pasniegt janvārī, kad jau ir izdevies nedaudz atpūsties pēc nemitīgās svinēšanas decembra otrajā pusē.

Īpašas piemiņas veltes un ziedus saņēma pa sešiem labākajiem dāmu un kungu konkurencē katrā no statistikas kategorijām, kā arī absolūtajā reitinga kopvērtējumā. Labākie sezonas kopvērtējumā Laura Jansone un Artūrs Krukovs pateicības runās apliecināja, ka golfs tāpat kā jebkurš cits sporta veids nav īstā vieta pieticībai.

Jansone pauda apņēmību neatdot izcīnītās pozīcijas arī šogad, savukārt Krukovs daudz neliekuļoja un atzina, ka ir patiesi priecīgs par to, ka uzvarējis visus konkurentus. Turklāt "Ozo Golf" pro to paspēja paveikt pēdējā brīdī, jo šosezon reitingā iekļaus tikai amatierus. Kā atzina Krukovs, viņš ir pēdējo vagonu speciālists, jo pēc viņa uzvaras Latvijas čempionātā šīs sacensības kļuva par amatieru darbības lauciņu.

Kā jau iepriekš vēstīts, dāmu reitingā trijniekā iekļuva arī Vineta Ruka un Daiga Puisīte, bet kungu konkurencē Krukovam sekoja Raivis Kalniņš un Ola Engbergs. Taču labākos pēc statistikas rādītājiem oficiāli paziņoja tikai sezonas noslēguma pasākumā.

Piekļuvē grīniem (GIR) pirmo trijnieku veidoja Ruka, Jansone un Elīna Gulāne, toties ripināšanā pārāka izrādījās Anete Indulēna, apsteidzot Kristu un Daigu Puisītes. Gūto stableford punktu vērtējumā labākā bija Jansone, turpmākās vietas laureātu trijniekā atstājot Daigai un Kristai Puisītei.

Kungiem visās trijās statistikas nominācijās pārāki bija pro, taču trijniekā dažbrīd atradās vieta arī citiem. Stableford punktu izteiksmē neapstrīdams bija Engberga pārsvars, un viņa tuvākie konkurenti izrādījās Artūrs Krukovs un Valdis Liepiņš. Vērtējot pēc GIR, Engbergam sekoja Krukovs un Raivis Kalniņš, bet ripināšanā Liepiņa uzvaru visvairāk apdraudēja Lars Jonsson un Ilmārs Naglis seniors.

Jāpiebilst, ka pilns sezonas statistikas apkopojums ir ieraudzījis dienasgaismu arī drukātā veidā, un tapušās A4 formāta glītās brošūras izdalīja vakara dalībniekiem.

Īpašu pateicību LGF izteica GK "Viesturi" prezidentam Gunāram Pīlādzim, jo ar viņa atbalstu daudzviet Latvijas skolās saņēma grāmatu "Spēlējot apgūstam golfu". Kā atzina Pīlādzis, ar saņemtās pateicības saturu viņš ir gatavs uzcienāt jebkuru, bet trauku paturēs kā vēstures cienīgu lietu.

Sezonas noslēguma pasākumā piedalījās ap 50 dalībnieku. Lai gan līdz sezonas sākumam Latvijā kāds laiks jāgaida, citur pasaulē golfa aktivitātes neapsīkst, Tieši tādēļ daži potenciālie vakara dalībnieki bija izvēlējušies iespēju uzspēlēt kādā zaļākā valstī, bet citi jau varēja dalīties iespaidos par ziemas spēles īpatnībām Ēģiptē un citviet.

"Berga" konferenču zāli apsēdušie viesi dažbrīd apliecināja, ka pēc aktīvas žestikulēšanas var atpazīt ne tikai lidotājus, bet arī golfa spēlētājus, jo ne jau ar vārdiem visu izstāstīt. Ja kāds vēlējās par golfu ne tikai dzirdēt, bet arī ko redzēt, tāda iespēja bija dota. Uz lielā ekrāna, kas labāk ļāva sekot arī balvu saņēmēju sarakstiem, vēlāk varēja sekot notikumiem Latvijas amatieru čempionātā.

Ar statistikas rādītāju apkopojumu var iepazīties sadaļā 'Statistika'.

Pēdējās izmaiņas , 18.01.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē