Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

NL posma rīkotāji dalīs piecas vakances

Lielākā daļa "Nordic League" sacensību sērijas dalībnieku centīsies sezonas laikā savākt pēc iespējas vairāk punktu, lai veiksmes gadījumā spertu soli augstāk uz "Challenge" tūri. Taču atsevišķajos posmos rīkotāji var uzaicināt dažus spēlētājus pēc saviem ieskatiem, un "Ozo Golf" kopā ar profesionāļiem vērtīgu pieredzi varēs gūt arī labākie pašmāju golferi.

Līdz šim "Nordic League" rīkotāji bija stingri reglamentējuši spēlētāju HCP robežu. Ja iepriekš amatieri ar HCP virs 3,4 bija lieki, tad šogad organizatori ir atteikušies no kategorisku parametru prasīšanas. Tagad posma rīkotāji drīkst pieaicināt piecus spēlētājus pēc savas brīvas izvēles, taču nezaudējot realitātes izjūtu.

Jāņem vērā, ka ielūgtie dalībnieki būs kopā tādiem vīriem, kas jau tiecas pēc vietas PGA, tādēļ objektīvi jāizvērtē, kas ar tādiem varētu uzspēlēt, atzina "Ozo Golf" direktors un LGF ģenerālsekretārs Armands Puče. Pašam golferim jābūt gan tehniski, gan psiholoģiski gatavam spēlēt kopā ar tādiem pretiniekiem, kam iziet laukumu ar PAR nav nekas izcils.

Par ielūgumu (wild card) galīgo sadalījumu laika lemt vēl ir gana. Puče uzskata, ka viena vieta noteikti varētu tikt "Ozo Golf" pro Artūram Krukovam, bet vēl vienu vakanci varētu aizņemt Latvijas amatieru čempionāta uzvarētājs. Daudz kas būs atkarīgs no vasaras pirmajā pusē junioru rādītās spēles, jo cienīga snieguma gadījumā arī labākais jaunais golferis varētu tikt pie ielūguma uz "Hansabanka Baltic Open".

Nekādā gadījumā nav plānots ielūgumus dalīt tikai tādēļ, lai aizņemtu brīvās vietas. Plānots, ka "Ozo Golf" uzaicinās arī kādu no spēcīgākajiem Igaunijas spēlētājiem un, iespējams, arī kādu spēcīgu Krievijas golfa pārstāvi. Lai gan Igaunijā golfa aktivitātes sākās agrāk nekā Latvijā, mūsu ziemeļu kaimiņi šāda līmeņa turnīru vēl nav rīkojuši. Igaunijā gan arī nesnauž, un somu investori pie Tallinas būvē 27 bedrīšu kompleksu.

Turnīra laiku no 30. jūlija līdz 1.augustam "Ozo Golf" izvēlējās ar gudru ziņu, jo golfa varenie tobrīd Zviedrijā "Barsebäck Golf & Country Club" cīnīsies Eiropas PGA tūres "Scandinavian Masters" sacensībās. Tā kā PGA mačos pie spēlēšanas tiks tikai labākie no labākajiem skandināviem, pārējiem būs brīvs laiciņš, lai, iespējams, atceļotu līdz Rīgai.

Sadarbībā ar tūrisma firmām "Ozo Golf" izstrādāja ceļojuma paketi, kas ziemeļvalstu golferiem varētu būt itin pievilcīga, jo ceļš un dzīvošana Rīgā viņiem neizmaksās vairāk par 400 eiro. Kā jau profesionāļu turnīros, ļoti no svara būs balvu fonds, kas pēc "Nordic League" mērogiem būs vairāk nekā pieklājīgs. Jau tagad rīkotāji garantē golferiem izmaksāt 26 000 eiro, un līdz turnīra sākumam summa var arī palielināties.

Nolikumā "Hansabanka Baltic Open" ir paredzēta 96 spēlētāju līdzdalība, un profesionāļi turnīram var pieteikties bez ierobežojumiem. Kopumā izspēlēs 54 bedrītes ar cut pēc 36 bedrītēm. Kā jau minēts, dienu pirms profesionāļi un spēcīgie amatieri sāks kārtot savus rēķinus, būs arī komandu spēle ar visu interesentu līdzdalību.

"Hansabanka Baltic Open" veicinās lielāku publicitāti golfam vietējos masu medijos, kā arī, ņemot vērā spēles popularitāti Skandināvijā, vēlreiz pievērsīs uzmanību Latvijai un Rīgai. Viena no patīkamākajām atziņām "Nordic League" organizatoru sanāksmē bija tā, ka ar Latviju rēķinās nopietni, un uztver kā līdzvērtīgu partneri, atzina Puče.

Pēdējās izmaiņas , 11.02.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē