Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Woods pieklusina skeptiķus

Var runāt par arvien sīvāko konkurenci PGA pasaules ranga galvgalī, taču Tiger Woods pagājušajā nedēļā Kalifornijā pierādīja, ka tā ir tikai tukša teorētiska spriedelēšana. Tik neprognozējamā turnīrā kā pasaules "Match Play" čempionātā reitinga līderis respektablā konkurencē triumfēja otro gadu pēc kārtas, par uzvaru saņemot lielāko prēmiju PGA vēsturē - 1,2 miljonus dolāru.

Finālā Woods pieveica savu tautieti Davis Love III, uzvaru nodrošinot 34. bedrītē. Woods finālu sāka ne visai veiksmīgi, un pēc 10. bedrītes viņš atpalika par diviem punktiem. Neizšķirtu Woods nodrošināja 20. bedrītē, bet vēl piecām bedrītēm jau bija līderis, un turpmāk vairs nebija apsteidzams.

Pirmajās 18 bedrītēs Woods rādīja brīnumu lietas uz tee, raidot bumbiņas daudz kur citur, tikai ne uz fairway. Tikai septiņi viņa pirmie sitieni trāpīja uz fairway. Tomēr izcilā spēle ar puteri palīdzēja favorītam uzturēt intrigu un neļaut Love III pārāk atrauties.

Love III nācās pārliecināties, ka stāsti par golfa īpaši ieturētajiem un iejūtīgajiem skatītājiem varētu būt tikai mīts, un nervu sistēmai jābūt gatavai arī dažādiem incidentiem. 23. bedrītes izspēlē viņam nācās noklausīties kāda fana vairākkārt izkliegto "No Love". Lai arī pēc asākas vārdu pārmaiņas vīrieti no laukuma izraidīja, Love III pēc tam stāstīja, ka šis incidents viņu izsitis no līdzsvara.

Taču diez vai tas bija "No Love", kas palīdzēja Woods 25. un 26.bedrītē tikt pie bērdijiem. Nākamajā bedrītē Love III atļāvās bugiju, un tas jau bija beigu sākums.

Pasaules čempionātā startēja pasaules rangā 64 spēcīgākie spēlētāji, un kopējais balvu fonds bija septiņi miljonu dolāru. Iekļūšanai finālā Woods bija bija nepieciešamas piecas uzvaras, un vistuvāk zaudējumam viņš bija pirmajā kārtā, cīņā ar John Rollins divas bedrītes pirms finiša zaudējot ar -1. Taču Woods uzvara pēdējās divās bedrītēs visu salika pa plauktiņiem. Tā kā pieci golferi no PGA rangā pirmajiem 64 spēlētājiem čempionātā nevēlējās spēlēt, Rollins ar 69.numuru bija pēdējais, kam piedāvāja pacīnīties prestižajā turnīrā.

"Match Play" gandarījuma cīņā par 3.vietu brits Darren Clarke pārspēja austrālieti Stephen Leaney. Lai gan intriga bija mazāka nekā finālā, 100 000 dolāru ir pietiekami liela summa, lai par to pacīnītos arī PGA slavenības. Clarke tika 530 000 dolāru, bet Leaney - 430 000 dolāru. Love III zaudējums finālā nozīmēja 700 000 dolāru ienākumus.

Pasaules "Match Play" čempionātā Woods spēlēja 14.reizi un guva astoto uzvaru. Pēc panākuma viņš citēja sava tēva teikto vispārzināmo patiesību, ka match play cīņās jābūt labākam par pretinieku tikai vienā atsevišķā dienā, un jāspēj uzvarēt vairāk bedrītēs nekā zaudēt. Woods nekautrējoties atzina, ka stroke spēlē nebūtu uzvarējis. Sešos mačos Woods uzvarēja 39 bedrītēs, bet 21 bedrītē zaudēja.

Karlsbādes "La Costa Resort& Spa" laukumā Woods guva karjerā 40. uzvaru, piedaloties tikai 149. turnīrā. Līdz šim visātrāk pie 40 uzvarām PGA līmenī bija ticis Jack Nicklaus, taču viņam bija nepieciešams 221 turnīrs.

Pēdējās izmaiņas , 01.03.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē