Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Kanārijās golfs ar garantiju

Nelabvēlīga klimata izaicinātie golferi Kanāriju salās tikās jau tajos senajos laikos, kad ziema Eiropā nozīmēja sniegu ne tikai ziemeļos, un Latvijā golfs vairāk asociējās ar zeķu paveidu. Tagad laika apstākļi ir gana mainījušies, lai ziemā spēlētu arī citās dienvidu valstīs, taču Spānijai piederošās salas Atlantijas okeānā joprojām ir apmeklēšanas vērtas. Par to jau ne pirmo reizi pārliecinājās arī Mareks Nemme.

Kanāriju salās ir labas kvalitātes laukumi, kam šogad piepulcējās vēl viens, un nomaļā vietā kalnos ierīkotais "Buena Vista" patīkami pārsteidz gan ar laukuma koncepciju un dizainu, gan lielisku kluba māju. Ja ziemā, braucot spēlēt Spānijas kontinentālajā daļā, var pārsteigt aukstuma viļņi, tad Kanāriju salās ir garantija spēlēšanai visu gadu.

To zina arī laukumu īpašnieki, un 18 bedrīšu spēle salās izmaksās vidēji par 20-30 eiro dārgāk nekā kontinentā. Siltajās salās kalendārās ziemas mēneši ir īstais golfa tūrisma laiks. Vasarā ziemeļniekus varbūt vilina Kanāriju salu kūrorti, taču golfu viņi tikpat labi var spēlēt pašu mājās. Vasarā spēlēšanai Latvijā pat ir būtiska priekšrocība, jo garie gaišie vakari ļauj padarīt dienu daudz garāku, stāstīja Nemme. Turpretim tālāk uz dienvidiem dienas un nakts proporcijas mainās ievērojami mazāk, un jau itin agrās vakara stundās kļūst tumšs.

Ziemā vairāk garlaikojas Kanāriju viesnīcas, piedāvājot dažādas atlaides. Taču, ja ņem vērā lielākos izdevumus par tee-time, kas svārstās ap 75 eiro, saskaitāmo summa atkarībā no sezonas praktiski nemainās. Vasarā golfs maksā lētāk, bet viesnīcas kļūst dārgākas. Jau laicīgi jārēķinās ar nepieciešamību uz vietas īrēt auto, jo bez tā pārvietošanās ir praktiski neiespējama, un šīs salas nav piemērotākā vieta, kur paļauties uz sabiedrisko transportu.

Tā kā Nemme Kanārijās bija jau piekto reizi, šajā braucienā beidzot bija pienācis laiks likt nopietnu uzsvaru uz salu iepazīšanu ne tikai no golfa puses. Ja iepriekšējās reizēs 12 dienās tika spēlēts 10 dienas, tad šoreiz no divām nedēļām golfam tika puse. Vidējais laukumu kvalitātes līmenis ir ļoti labs, tomēr dažviet var gadīties grīni un fairway, kas atbilst apzīmējumam ne visai.

Viesspēlētājiem jārēķinās, ka salās ir tāda golferu kategorija, kas teju ir pārvākusies tur uz dzīvi, un bez loģiska pamatojuma uzskata sevi par saimniekiem. Kā atzina Nemme vienreiz nācies pilnīgi bez vainas nokļūt konflikta situācijā, kad sastrēgumā iezemieši pieprasīja tiesības tikt garām. Par vietējiem kļuvušo vāciešu ambīcijas neguva piepildījumu, bet laukuma vadība cietušajiem par piedzīvoto stresu uzsauca vēl vienu spēli. Kā atzina laukuma menedžeris, tik pastāvīgi klienti rada problēmas, jo viņi vēlētos panākt, lai laukums kļūtu par slēgtu klubu.

Kanāriju arhipelāga dažādās salās kopumā ir vairāk par 10 laukumiem, kuru skaitā gan ir arī daži PAR 3 deviņu bedrīšu veidojumi.

Pēdējās izmaiņas , 03.03.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē