Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Konkurenci briedinās "Bumeranga" tūrē

Jauno golferu skaits pēdējos gados arvien pieaug, taču konkurence meistarīgāko junioru rindās nav tik sīva, kā to vēlētos LGF, kas junioru programmu ir pasludinājusi par vienu no galvenajām prioritātēm. Lai pašreizējie junioru izlases dalībnieki nākotnē nebūtu tik pārliecināti par savu pozīciju nesatricināmību, šosezon risināsies "Bumeranga" tūre. Rīkotāji cer, ka tā pieteiks arī līdz šim nezināmus vārdus, kuri vēlāk liks ar sevi rēķināties.

LGF junioru programmas vadītājs Artūrs Krukovs gan nav pārliecināts, vai viņa trenētie Rīgas Golfa skolas audzēkņi jau šosezon spēs izrādīt līdzvērtīgu konkurenci pieredzējušākiem spēlētājiem. Gaidāmā sezona drīzāk varētu atklāt jaunus spēlētājus, kam turpmāk būs vērts pievērst pastiprinātu uzmanību.

"Bumeranga" tūres reglaments vēl ir tapšanas stadijā, taču būtu lietderīgi dalībniekus sadalīt daudzākās vecuma grupās. Tūrē varēs spēlēt arī pašreizējie junioru izlases kadri, tomēr sacensības lielākoties būs orientētas uz jaunu spēlētāju piesaistīšanu, kā arī lai dotu spēļu praksi RGS Talantu fabrikai. Lielam bērnu skaitam pieejamā tūre sāktos jūnija vidū un būtu sadalīta sešos posmos.

Pašreizējā situācijā ir maz ticams, ka kāds no jaunpienācējiem jau pirmajā sezonā spēs nokost kādu no pieredzējušākajiem junioriem. Kā atzīst Krukovs, tad nav īpaši ticams, ka vienā sezonā kāds jaunais spēs nodzīt savu HCP līdz 10, lai gan gadoties jau arī brīnumi.

Arī no pašreizējās izlases, kam lielākā daļa sacensību un gatavošanās būs pašu mājās, gaida progresu. Eiropas junioru golfa tūrē mūsējie piedalīsies tikai vienā posmā Rīgā. EJGT kalendārs nav Latvijas spēlētājiem īpaši labvēlīgs, jo daudz maču ir pavasarī, kad pazaļās formas dēļ nav lietderīgi tērēties tālam ceļam, bet iepriekš apsvērtais Berlīnes posms sakrīt ar Latvijas - Igaunijas maču. Cīņās pret kaimiņiem nopietni rēķinās arī ar junioriem, tādēļ viņi būs vajadzīgi šeit pat.

Izlases dalībniekiem gan neviens neliegs piedalīties starptautiskās sacensībās par pašu, jeb pareizāk sakot, vecāku līdzekļiem. LGF ir ar mieru piedāvāt iespēju pārstāvēt Latviju citu valstu nacionālajos turnīros, taču finanšu saistības neuzņemsies.

Lai veicinātu konkurenci, junioriem ir paredzēts veidot savu rangu, kurā no maija varētu iekļaut astoņu turnīru rezultātus. Junioru reitingā plāno iekļaut Latvijas amatieru čempionātu, Latvijas junioru čempionātu, EJGT Rīgas posmu, Latvijas amatieru Open un vēl dažus lielākos turnīrus. Lai stimulētu spēlētājus pazemināt handikapus, par HCP sadeldēšanu reitingā plānots piešķirt papildus punktus. Turklāt pašreizējie HCP rādītāji bieži vien pat neļautu iesniegt pieteikumus sacensībām valstīs, kur ir augstas prasības. Tā spēlēšanai, piemēram, Spānijā un Zviedrijā HCP nedrīkst pārsniegt 6.

Uzsverot, ka naudas vienmēr ir tik, cik tās ir, Krukovs norādīja, ka izlasē iekļauto junioru skaits nav akmenī iecirsts. Ja kāds spēs sevi parādīt kā īpašu talantu, lietderīgāk būs ieguldīt naudu vienā vai pāris golferos, nevis vairākās viduvējībās.

No ārzemju turnīriem juniori visplašāk varētu būs pārstāvēti Igaunijas Open, kur plānots vest četrus puišus un četras meitenes. Pa vienam labākajam varēs izmēģināt spēkus arī Polijas Open. Iepriekš apsvēra iespēju sūtīt meitenes uz komandu mačiem Francijā, tomēr šī ideja neguva piepildījumu.

Papildus iespaidīgajām izmaksām (ap 3500 Ls) pārdomas radīja agrais pieteikumu iesniegšanas laiks un prasība iekļaut komandā četras spēlētājas. Tā kā izlasei atbilstošā līmenī pašlaik ir četras meitenes, tad jebkura neliela saslimšana un citi negaidīti pavērsieni varētu padarīt braucienu no sportiskā viedokļa bezjēdzīgu.

Treniņu apjomi izlasei nav plānots mainīt - ik nedēļu divus svinga treniņus papildinās fiziskās nodarbības pie Ivara Čākura.

Pēdējās izmaiņas , 05.03.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē