Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Tuksnesī uzvar veterāns O'Meara

Pirmo uzvaru pēc ilgiem gadiem svētdien guva amerikānis Mark O'Meara, kam viena sitiena pārsvars ļāva triumfēt Apvienotajos Arābu emirātos notikušajā Eiropas PGA tūres "Dubai Desert Classic". 47 gadus vecajam veterānam iepriekšējo uzvaru PGA līmenī bija izdevies gūt 1998.gadā, kad viņš bija labākais "British Open".

Pēdējā dienā tāpat kā trijās iepriekšējās kārtās O'Meara spēlēja kopā ar īru Paul McGinley, kopā ar kuru pirms pēdējām 18 bedrītēm dalīja līderu lomu. McGinley pēc spēles atzina, ka jūtas tā, it kā būtu piedalījies boksa cīņā, nevis spēlējis golfu. Īrs ar sevi nebija apmierināts, sakot, ka visi dodas laukumā, lai cīnītos par uzvaru, un starp pirmo un otro vietu ir milzu atšķirība.

O'Meara "Emirates Golf Club" PAR 72 laukumā četras dienas ilgušajā turnīrā nospēlēja ar 271 sitienu (-17 zem PAR), un pēdējā bedrītē varēja atļauties pirmo sitienu uz grīna raidīt garām divu metru attālumā bijušajai bedrītei.

Uzvarēt vienmēr ir patīkami, taču vēl jo vairāk priecē panākums, kas gūts pēc šaubu un neziņas brīžiem, atzina O'Meara. Gadiem ritot, reizēm piezogas pārdomas, vai maz kādreiz vēl izdosies uzvarēt, tādēļ ir īpašs prieks, pēc karjerā 28. PGA titula sacīja  O'Meara. Viņš guva vērību ar īpatnējo ripināšanas tehniku, ko pats dēvē par "zāģi", jo kustības nedaudz atgādina malkas zāģēšanu.

"Šis ripināšanas satvēriens noteikti atdzīvināja manu karjeru," sprieda O'Meara. "Šonedēļ izdevās vairāki brīnišķīgi ripinājumi. Maniem putiem ir labs ātrums, un tas dod labākas cerības uz uzvaru".

Veterānam neveiksmīgas bija pagājušās sezonas beigas, kad viņš septiņos no astoņiem turnīriem palika aiz cut, un vēlāk vēl nācās ārstēt muguru. O'Mearu ar uzvaru apsveica arī pasaules rangu līderis Tiger Woods, kurš, neraugoties uz veiksmīgo spēli pēdējās dienas sākumā, turnīru noslēdza dalītā piektā vietā.

Par uzvaru O'Meara saņēma 300 000 dolārus, kas profesionālajam golfam ir itin solīda summa. Taču Woods vēlreiz apliecināja, ka finansēs viņš pārstāv citu līmeni. Tikai par piekrišanu piedalīties "Dubai Desert Classic" Woods saņēma trīs miljonus, bet turnīra kopējais balvu fonds bija divi miljoni dolāru.

Daudzajiem žurnālistiem Woods vēlīgi stāstīja, uzvarai vienkārši bijis par maz bērdiju. Laukuma īpatnību dēļ bija ļoti viegli nospēlēt uz PAR, bet ļoti grūti tikt pie bērdija, sacīja Woods. Pasaules rangu līderis vēlreiz apliecināja klasi, jo nevienā no šogad spēlētajiem pieciem turnīriem viņš ne reizi nav palicis aiz pirmā desmitnieka.

"Dubai Desert Classic", "Emirates Golf Club", PAR 72 "Majlis" laukums

271 Mark O'Meara (ASV) 70 64 68 69

272 Paul McGinley (Īrija) 68 65 69 70

275 Ernie Els (Dienvidāfrika) 70 68 72 65, David Howell 67 71 70 67

276 Brian Davis (Lielbritānija) 70 66 69 71, Thongchai Jaidee (Taizeme) 69 67 73 67, Marcel Siem (Vācija) 70 70 70 66, Tiger Woods (ASV) 70 69 69 68.

Pēdējās izmaiņas , 08.03.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē