Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Vasarā golfu tuvinās laukiem

Pļavu golfa piekritējiem nav jāsatraucas, ka kāds mēģinās viņus vadīt un regulēt, iejaucoties jau funkcionējoša mehānisma darbībā. Taču pļavinieku nozīme spēles popularizēšanā nav palikusi nepamanīta, un šovasar LGF plāno rīkot pasākumus golfa atbalsta centros ārpus Rīgas. Dēvēt tās par golfa klīnikām būtu nedaudz pārsteidzīgi, taču būs iepazīšanās pēcpusdienas, kurās galvenais uzsvars tiks likts uz jaunatni, stāstīja LGF ģenerālsekretārs Armands Puče.

LGF plāno finansēt junioru golfa nūju komplektu iegādi, lai katrā lielākajā pļavu golfa centrā jaunieši varētu izmēģināt, kas īsti ir golfs. Apmācību pēcpusdienās izbraucienos ārpus Rīgas varētu doties arī kāds no pro, lai visiem jaunajiem interesentiem varētu uz vietas sniegt plašāku ieskatu par to, kas tad īsti ir golfs.

Līdz šim pat neveicinot nekādas īpašas aktivitātes, ārpus Rīgas ir izauguši spēcīgi spēlētāji, piemēram, Raivis Kalniņš, atzina Puče. Jo vairāk radīsies jauno spēlētāju arī ārpus Rīgas, jo lielākas izredzes būs uz niknāku konkurenci, kas veicinās kopējā meistarības līmeņa kāpumu.

Latvijā pagaidām nekas cits neatliek, kā paļauties arī uz pļavu golfa centriem, kuri vēlāk arvien tuvotos klasisko laukumu standartam. "Ozo Golf" ir apņēmies palīdzēt Jānim Ūlim "Denderu" laukuma attīstībā. Izmantojot arī Eiropas SAPARD naudu, "Denderos" ir plānots izveidot sešu bedrīšu laukumu ar klasiskajam golfam maksimāli pietuvinātu grīnu kvalitāti.

Tādējādi mērķis ir nevis pazemināt kritērijus popularitātes labad, un nenopietni apgalvot, ka Latvijā ir 10 golfa laukumi, bet gan bez diskriminācijas veicināt pļavu laukumu attīstību un to kvalitātes kāpumu, uzskata Puče. Lai gan sešu bedrīšu laukumi nav tie prestižākie, dažviet Eiropā tie nekautrējas piedāvāt sevi tūristiem kā patīkamai laika pavadīšanai piemērota vietas.

"Denderi" varēs gūt "Ozo Golf" speciālistu padomus zālāju un ainavu veidošanā, kā arī izmantot noderīgus kontaktus zāles sēklu un tehnikas pirkšanā. Ja viss veiksies kā iecerēts, "Denderi" varētu tuvoties "Viesturu" laukuma kvalitātes līmenim.

Lai gan golfa spēlētāju skaits Latvijā pieaug iespaidīgā tempā, absolūtajos skaitļos tas nav tik liels, lai radītu inventāra pārprodukciju. Sezonas laikā par adekvātu cenu pacenšoties var pārdot praktiski jebkādas nūjas, tādēļ līdz plašai labdarībai, kas ļautu pļavu golfa centriem regulāri tikt pie inventāra dāvinājumiem, vēl kāds laiks būs jāpagaida. Pagaidām aktīvāk notiek golfa literatūras izplatīšana, taču kā rāda pieredze, ar sausu teoriju intereses veicināšanai ir par maz.

Pēdējās izmaiņas , 12.03.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē