Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Noteikumi klupina profesionāļus

Solījumus arvien stingrāk sekot noteikumu paragrāfiem izsaka ne tikai Latvijā, tomēr šķiet, ka vismaz PGA ar to nevarētu būt īpašu problēmu. Taču dažkārt pat augsta līmeņa profesionāļi pieļauj kļūdas noteikumu interpretēšanā, samaksājot par to izslēgšanu no sacensībām. Pagājušajā nedēļā liktenis un tiesneši nebija labvēlīgi austrāliešu golfa leģendai Greg Norman un spānim Miguel Angel Jimenez, kurš ieņem 2.vietu Eiropas komandas rangā Raidera kausa izcīņai.

"Honda Classic" turnīrā Floridā Norman diskvalifikāciju nopelnīja otrajā kārtā par nepareizas bumbiņas spēlēšanu pēc provizoriskās bumbiņas izsišanas. Divkārtējais "British Open" čempions 13. bedrītē (PAR 4) no tee izsisto bumbiņu uzskatīja par, iespējams, pazudušu ūdens šķērslī, tādēļ izsita arī provizorisko bumbiņu, kas piezemējās uz fairway.

Taču pirmā bumbiņa atradās bunkurā pie šķēršļa, un Norman spēlēja to tālāk, pabeidzot bedrīti ar bugiju. Toties sacensību komiteja konstatēja, ka spēlētājs ir pārkāpis noteikumus, jo provizorisko bumbiņu viņš izsita uzskatīdams, ka pirmā bumbiņa varētu būt nonākusi ūdens šķērslī (provisional ball played solely in belief original ball might be in water hazard).

Sekojot noteikumu punktam 27-a/2, Norman pienācās spēlēt tālāk ar bumbiņu, kas bija izsista kā provizoriskā, paziņoja rīkotāji.

Pirmais pārkāpumu pamanīja kāds televīzijas darbinieks, vēršot uz to arī Norman uzmanību. Austrālietis brīdinājumu ignorēja, līdz pēc bedrītes izspēles ar viņu tikās PGA tūres amatpersonas. Pārkāpējam piedāvāja ar divu sitienu sodu atkārtot bedrītes izspēli no provizoriskās bumbiņas piezemēšanās vietas, taču Norman atteicās, un izstājās no cīņas, nonākot diskvalificēto skaitā.

Savukārt Jimenez nepabeidza "Qatar Masters" izcīņu, un viņu diskvalificēja par nepareiza rezultāta ierakstīšanu. Turnīra galvenais tiesnesis Andy McFee paziņoja, ka Jimenez pienācās divu sitienu sods par kļūmīgu rīcību 12.bedrītes izspēlē, kur spānis izmēģinājuma svinga brīdī uz grīna aizskāra bumbiņu, un tā izkustējās.

Jimenez par notikušo paziņoja saviem spēles partneriem, piebilstot, ka, viņaprāt, bumbiņa pati atgriezās sākotnējā pozīcijā, un turpināja spēli. Tas sacensību komitejai bija pietiekams iemesls, lai nešauboties Jimenez sodītu.

"Viņš zināja, ka gadījumā, ja bumbiņa izkustējās, tas ir sods, un viņam bumbiņa bija jāpārliek," diskvalifikāciju komentēja McFee. "Taču viņš turpināja spēlēt no tās pašas pozīcijas. Šaubu gadījumā priekšroka ir laukumam, nevis spēlētājam".

Pēdējās izmaiņas , 17.03.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē