Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

"Latvijas meistarā" gaida pieteikumus

Sezona nemanot ir nonākusi jau tik tālu, ka pavisam drīz sāksies spēles “Latvijas Meistara” izcīņā. Būtiskākā atšķirība salīdzinājumā ar pirms gadu notikušo turnīru ir divmīnusu sistēmas ieviešana, kas arī pēc viena zaudējuma vēl ļaus pretendēt uz 3.vietu. Taču cīņā par čempiona titulu kompromisi nav paredzēti, un, lai kļūtu par Latvijas Meistaru, gan kungu, gan dāmu konkurencē būs jāuzvar visās spēlēs.

Izliekot dalībniekus 2004. gada turnīram, ņems vērā pērnās sezonas noslēguma LGF reitingu. Astoņi kungu reitingā spēcīgākie varēs iesaistīties cīņā, kad līdz čempiona noteikšanai būs atlikušas četras kārtas. Savukārt dāmām četras līderes pirmās spēles aizvadīs trīs kārtas pirms fināliem.

Vadoties pēc līzdšinējās pieredzes, turnīra tīkls ir aprēķināts 72 kungiem un 36 dāmām. Ja dalībnieku atsaucība tomēr pārsniegs rīkotāju prognozes, paplašinās tīkla apakšdaļu. Fināls kungiem būs turnīra septītā kārta.

Uzvara pirmajā kārtā dalībniekam saglabās vietu A tabulā, bet pēc zaudējuma cīņas būs jāturpina gandarījuma (B) tabulā. Ja tiek piedzīvots zaudējums jau B tabulā, dalībnieks izstājas, un dala vietu kopvērtējumā.

Attiecīgi zaudējums otrajā no divām spēlēm nozīmē dalītu 57.-72.vietu, neveiksme trešajā kārtā – 41.-56.vietu, un attiecīgi zaudējumi tālākās B kārtās nozīmē 33.-40. vietu, 25.-32.vietu, utt.

Pēc jaunieviestās sistēmas līderiem atkritīs nepieciešamība piedalīties dažās pirmajās kārtās, kur uzvarētāja noteikšana spēcīgākajiem ir tikai garlaicīga formalitāte. Savukārt, atsakoties no klasiskā izslēgšanas principa, dalībniekiem saglabājas iespēja turnīrā aizvadīt vairāk spēļu. Šiem abiem aspektiem kopā vajadzētu gandarīt gan līderus, gan vidusmēra spēlētājus, kuri nevēlas pēc pirmā zaudējuma atteikties no iespējas pacīnīties tālāk, norādīja LGF Sacensību komitejas vadītājs Zigmārs Puikevics.

Tāpat kā pērn oficiālais sacensību laukums ir “Viesturi”, taču līdz pusfinālam, pusēm vienojoties, var spēlēt arī “Ozo Golf”, vēlāk nogādājot rezultātu kartiņu “Viesturu” recepcijā.

Turnīram var pieteikties līdz 30.aprīļa plkst. 17 “Viesturu” recepcijā, iemaksājot arī dalības maksu (10 Ls), un uzrādot kontakttālruņa numuru. Spēlētāji, kam nav “Viesturu” sezonas kartes, “Latvijas Meistara” spēlēs var izmantot 50 % green fee atlaidi.

Tāpat kā pērn, ja spēlētāji vienādas vainas gadījumā nespēj vienoties par abpusēju pieņemamu spēles dienu, nākamajā kārtā iekļūst reitingā augstāku vietu ieņēmušais golferis. Ja nekādi neizdodas noteikt abpusēji pieņemamu spēles laiku, izejas meklēšanā jāiesaista turnīra galvenais tiesnesis Valdis Liepiņš, kuram ir dotas pilnvaras noteikt galīgo risinājumu.

“Latvijas Meistara” spēles tīklu apstiprinās 1.maijā, bet dienu vēlāk ir paredzēts pirmās kārtas sākums. Uzvarētāju godināšana ir paredzēta jau vasaras vidū - 16. jūlijā "Viesturos".

Latvijas Meistars

(match play)

  1. Vadība
  2. Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina LGF Latvijas Meistara sacensību orgkomiteja.

    Sacensību galvenais tiesnesis Valdis Liepiņš tel. 9272767

    2. Laiks un vieta

Sacensības notiek no 02.05.04. – 16.07.04. golfa laukumā Viesturi.

3. Dalībnieki

3.1. Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.

3.1. Maksimālais dalībnieku skaits - neierobežots.

3.2. Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.3. Spēlētāji ar 2004. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm var iegūt LGF reitinga punktus saskaņā ar LGF Reitinga Nolikumu.

4.Sacensību formāts un noteikumi

4.1 Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem un LGF Sacensību Nolikumu.

4.2. Bedrīšu spēle (match play) 18 bedres. Kungi spēlē no dzeltenajām izsitienu vietām, dāmas no sarkanajām izsitienu vietām. Ja pēc 18 bedrītes rezultāts ir neizšķirts, tiek izspēlēta “pēkšņās nāves” pārspēle 1. bedrītē, ja netiek noskaidrots uzvarētājs, tad pārspēle tiek turpināta 9.bedrītē u.t.t.. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

4.3. Sacensības notiek pēc divmīnusu sistēmas saskaņā ar turnīra tabulu.

4.4. Par spēles rezultātiem ir jāinformē Golfa laukuma Viesturi recepcijā nododot Latvijas Meistara sacensību kartiņu.

4.5. Bumbiņu marķēšana obligāta.

5. Pieteikšanās un izloze

5.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 30.04.04. plkst.17.00 Golfa laukuma Viesturi recepcijā samaksājot dalības maksu. Obligāti uzrādams kontakttālrunis.

5.2. Dalībnieka vieta turnīra tabulā tiek noteikta pamatojoties uz spēlētāja vietu LGF reitingā 2003.gada sezonas beigās.

5.3. Turnīra tabula tiek apstiprināta 01.05.04. plkst. 18.00.

6.Izspēles kārtība

6.1. Katra no spēļu kārtām ir izspēlējama līdz noteiktam datumam saskaņā ar turnīra A un B tabulām.

6.2. Izņēmuma kārtā spēles līdz pusfināliem var notikt Ozo Golf Club, ja abi spēlētāji par to vienojas. Šajā gadījumā vīrieši spēlē no dzeltenajām izsitienu vietām, sievietes no sarkanajām izsitienu vietām.

6.3. Ja spēlētāji nav noskaidrojuši pāra uzvarētāju abu dalībnieku vienādas vainas dēļ līdz paredzētajam datumam, uzvara tiek piešķirta rangā augstāk esošajam spēlētājam (reitings 2003.g. sezonas beigās). Gadījumā, ja spēlētāji nevar vienoties par pieņemamu spēles laiku un vietu, par to ir jāinformē sacensību galvenais tiesnesis. Tiesnesis pieņem lēmumu par spēles laiku un vietu.

7. Dalības maksa

Maksa par dalību turnīrā Ls 10,-.

“Latvijas Meistara” turnīra spēlēm dalībniekiem bez golfa laukuma “Viesturi” gada abonenta kartēm green fee atlaide 50% (atlaides nesummējas).

8.Apbalvošana

Uzvarētāji tiek apbalvoti ar LGF medaļām un piemiņas balvām. Apbalvošana notiek 16.07.04. plkst.20.00 golfa laukuma “Viesturi” kluba mājā.

Pēdējās izmaiņas , 26.04.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē