Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmām piekāpjas pat R&A

Tradīcijām ir milzu spēks, taču spēcīgo dāmu priekšā piekāpjas pat "Royal and Ancient", solot iespēju golferēm spēlēt kungu konkurencē prestižajā "British Open" turnīrā. Tas gan neatbrīvos dāmas no nepieciešamības izpildīt visus kvalifikācijas kritērijus, ko nebūs viegli pārvarēt ne pasaules rangu līderei Annika Sorenstam, ne jaunajai Michelle Wie, kuras vārdu visbiežāk saista ar iespēju uzspīdēt arī kungu konkurencē.

Patlaban noteikumi liedz dāmām spēlēt "British Open", tomēr R&A sekretārs Peter Dawson solīja, ka kritērijus pārskatīs, un golferes varēs līdzvērtīgi konkurēt cīņā par vietu turnīrā.

Dāmas kādā no kungu "Grand Slam" turnīriem droši vien startēs ne agrāk kā pēc pāris gadiem, taču R&A rūpīgi seko situācijai. Ja līdz šim dāmu un kungu konkurence golfā netika uztverta īpaši nopietni, tad patlaban stāvoklis mainās, un R&A ir gatavs operatīvai un objektīvai analīzei, atzina Dawson.

Šogad "British Open" kungiem risināsies "Royal Troon" laukumā, un teorētiski arī dāmas vēl var pretendēt uz līdzdalību, solīja Dawson. Taču iespēja spēlēt dāmām būs jāizcīna pašām. Lai kvalificētos cīņām "Royal Troon", vietu "British Open" vēl nenodrošinājušo golferu konkurencē Wie jūlijā būtu jāsasniedz labākais rezultāts "Western Open" vai "John Deere Classic" turnīros.

Ja 14 gadus vecā Wie spēs izpildīt šos kritērijus, "British Open" sacensību komiteja ir gatava jau šosezon pārskatīt turnīra reglamentu, un pavērt ceļu uz tee-box arī dāmām. Līdzīgu attieksmi par iespējām dāmām spēlēt "US Masters" iepriekš pauda "Augusta National" priekšsēdētājs Hootie Johnson.

Pagaidām tikai Wie ir spējusi kungu konkurencē radīt intrigu ne tikai ar pašas parādīšanos, bet arī ar spēli. Janvārī viens lieks sitiens liedza viņai pārvarēt cut "Hawaiian Open", un, vērtējot pēc izsitienu distances, viņa turnīrā bija labāko trešdaļā. Wie neslēpj, ka profesionāles karjeru plāno veidot gan LPGA, gan PGA apritē.

Kopš 1860.gada rīkotais "British Open" ar četru miljonu mārciņu balvu fondu šogad notiks 15.-18. jūlijā.

Pēdējās izmaiņas , 30.04.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē