Arhīvs
2. Maijs, 2024. Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds, Laris
Pāru kaujas
rezultâti

Nesteigs ar kapteiņu noteikšanu

Vēlreiz izvērtējot Latvijas golfa attīstības līmeni, federācijā pieņēma lēmumu nesteigties nosaukt kapteiņus Latvijas komandām, kas piedalīsies tradicionālajā mačsacīkstē ar Igauniju. Ņemot vērā pastāvošās iespējas, kļuva skaidrs, ka Raidera kausa tradīcijas ir jauka lieta, taču mēs no golfa lielvalstīm pagaidām atpaliekam pārāk daudz, lai nekritiski mēģinātu pārņemt visu redzēto.

Tādēļ Latvijas kungu un dāmu komandā būs spēlējošie kapteiņi, nevis respektējamas personības, kas notikumu gaitu mēģinātu virzīt ar skatu no malas, stāstīja LGF ģenerālsekretārs Armands Puče. 

Dažu simtu Latvijas golferu skaitā nav nezināmu zvaigžņu, ko vieds kapteinis pēkšņi izliktu kā piedurknē pietaupītu dūzi.

Izvērtējot visus par un pret sekoja lēmums atteikties no iespējas nosaukt komandu kapteiņus jau tagad, un atlikt nominēšanu uz laiku, kas jau būs tuvāks braucienam uz Tallinu. Tad arī būs labāk redzams kādā formā ir katrs spēlētājs.

Lēmums par kapteiņu izvēli neietekmēs iepriekš izsludināto atlases reglamentu iekļūšanai izlasē. Daļa kungu komandas cīņai pret igauņiem 24.-25.jūlijā Nītvaljas laukumā būs zināma pēc Latvijas amatieru čempionāta rezultātiem.

Uz Igauniju dosies Latvijas čempions un vicečempions, kā arī divi veiksmīgāki no tiem golferiem, kuri būs spēlējuši Eiropas golfa asociācijas Izaicinājuma balvas izcīņā. Tā kā mačam nav amatieru statusa, komandā būs arī divi pro un vēl divi spēlētāji pēc kapteiņa izvēles.

Dāmām vietu izlasē dos iekļūšana četriniekā amatieru čempionātā. Vēl divas spēlētājas noteiks kapteine.

Pēdējās izmaiņas , 14.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē