Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Cīņas zem lietussargiem

Laureātu skaitā iekļuvušie "Microlink Open" dalībnieki turpmāk varēs apgūt turnīra atbalstītāju sagādātos digitālo tehnoloģiju brīnumus, taču visiem spēlētājiem nācās uzreiz likt lietā dāvanās saņemtos lielos lietussargus. Lai arī no izmirkšanas neviens nepaglābās, redzams, ka tas tāpat kā viskija patēriņa pieaugums daudziem nebija šķērslis labu rezultātu sasniegšanai. Saistībā ar jaunnedēļ gaidāmo "Ecco" tūres posmu ieteicams iepazīties ar TOP 50 rezultātiem, jo arī šiem mačiem būs jāpiesakās kā ikvienām sacensībām.

"Microlink Open" balvas bija sagādātas 18 nominantiem. Pa trim laureātiem sveica trijās stroke grupās un triju HCP neto grupu vērtējumā, stāstīja "Ozo Golf" direktors Armands Puče, kurš arī pats nebija tālu no labākajiem.

Spēcīgākajā stroke grupā kungiem favorīta statusu attaisnoja Artūrs Krukovs, pēc ne pārāk veiksmīgām pirmajām deviņām bedrītēm turpmāk atgūstot iekavēto. Uzvaru "Ozo Golf" pro nodrošināja 75 sitieni. Par diviem sitieniem atpalika lieliski nospēlējušais Dāvis Puksts, bet trešajā vieta ar 80 sitieniem tika Niklass Braathens.

Arī starp tālāko vietu īpašniekiem netrūka pozitīvu pārsteigumu. Gints Zeltiņš revanšējās par dēla likstām, nospēlējot ar 83 sitieniem un tiekot dalītā 6.vietā. Diemžēl, Tomam Zeltiņam golfa sezona varētu būt galā. Vieglatlētikas treniņos gūtā muskuļa trauma būs ilgu laiku dziedējama.

Savukārt 13.vietā grupā tikušais Puče nepedagoģiski pauda, ka centīga gatavošanās viņa labajā rezultātā nav vainojama, jo laika treniņlaukumam neatliek, un pirms maču sākuma pat netika izsists bumbiņu dežūrspainītis. Bija par ko pabrīnīties arī Pučem. Turnīra gaitā nekavējoties atklājās, ka no debesīm līstošā ūdens daudzums ir tieši proporcionāls viskija līmeņa krituma ātrumam pitstopā pie 9.bedrītes.

Par turnīra lielāko pārsteigumu parūpējās agrīnu tīņa vecumu sasniegušais Kārlis Broders. Rezultāts 85 sitieni viņam ne tikai nodrošināja pārliecinošu uzvaru stroke vērtējumā otrajā HCP grupā, bet arī ļāva pirmo pilnvērtīgo sezonu spēlējošajam saldeniekam iekļūt desmitniekā absolūtajā stroke vērtējumā kungiem.

Otrais HCP 16-36 grupā bija Voldemārs Lejiņš, bet trešo vietu izcīnīja Juris Visockis.

Dāmām sīva cīņa par uzvaru ritēja starp Lauru Jansoni un somieti Eija Kentunen. Pirms pēdējās bedrītes abām spēlētājām bija pa 77 sitieniem, taču izšķirošajā situācijā labāk nospēlēja Latvijas juniore, kurai bērdijs deva uzvaru un 80 sitienus summā. Kentunen atpalika par diviem sitieniem, bet trešā ar 88 sitieniem bija Krista Puisīte.

HCP neto vērtējumā spēcīgākajā grupā kungiem triumfēja Gints Zeltiņš, kam sekoja Braathens un Puksts. HCP 16-36 grupā labākie bija ne bez Mikus Gavara ziņas golfā nonākušie Broderi. Kārlim Broderam sekoja viņa tēvs Mārcis Broders, savukārt trešajā vietā ierindojās Lejiņš. Dāmām vietu sadalījums trijniekā bija identisks stroke vērtējumam.

Protams, kā jau katrā turnīrā bija arī tādi, kam neveicās. Taču viņi var būt gandarīti, ka šoreiz attaisnojumi nav jāmeklē, un jau nākamajos mačos varēs pierādīt, ka slapjums labāk piedien vardēm.

Ar turnīra norisi apmierināti bija "Microlink" pārstāvji, tā kā izredzes pie plaukstas datoriem, digitālajām kamerām, printeriem un golfa binokļiem varētu būt arī nākamgad.

Pateicoties arī turnīra galvenā tiesneša Jorgen Jarve devumam, spēcīgākā kungu HCP grupa laukumu izgāja pat ātrāk nekā bija paredzēts pēc grafika. Ja otrajā HCP grupā kāds jutās kavēts, tad tas būs vēl viens stimuls uzlabot handikapu un tikt spēlēt spēcīgāko skaitā. Bija piedomāts arī pie karodziņu izvietojuma uz grīna, lai kādam neienāktu prātā, ka ripināšana ir vienkārša lieta.

Svētdien paredzētajam "Ecco" tūres pirmajam posmam jāpiesakās līdz ceturtdienai. Pirmajā trīsdesmitniekā iekļuvušajiem vienkārši jāapstiprina sava līdzdalība, bet aiz svītras palikušie var apliecināt gatavību iestāties rezervistos. Jau tagad ir skaidrs, ka vairākas vakances noteikti būs, tādēļ rezervistu pieteikšanās nav tikai formalitāte. Ja atsaukušos rezervistu skaits pārsniegs izbrīvētās starta vietas, spēlēs tie, kuri ir augstāk TOP 50 sarakstā, nevis tie, kuri pirmie pieteiksies.

Neņemot vērā iespējamo rezervistu piesaistīšanu, cut līdzdalībai "Ecco" tūres posmā līdzinājās 91 sitienam.

Ceturtdien vakarā izveidos starta laiku sarakstu "Ecco" tūres pirmajam posmam, kurā pēdējos flaitos spēlēs "Microlink Open" lielākie veiksminieki. Dāmas un juniori spēlēs no zilajām izsitienu vietām, bet kungi - no baltajām. Rezultātu sarakstā būs viens vienīgs un kopējs stroke vērtējums.

Pirms "Ecco" tūres sestdien "Ozo Golf" cīņa būs par "Kemira Open" balvām. Šajā turnīrā rīkotāji ir gatavi uzņemt 88 dalībniekus, bet 50 vietas ir aizņemtas jau tagad...

Visi "Microlink Open" rezultāti apskatāmi iepriekš ziņu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 15.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē