Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

"Ozo" ar "Kemira Open" un "Ecco" posmu

Turnīriem bagātajā nedēļas nogalē divas sacensības risināsies "Ozo Golf" laukumā. Sestdien stableford spēlē labākos noteiks "Kemira Open" sacensībās, bet svētdien ar pirmo posmu debitēs "Ecco" tūre. Kā jau tika prognozēts, "Kemira Open" ātri vien pieteicās maksimāli iespējamais dalībnieku skaits. Savukārt "Ecco" tūres potenciālajiem dalībniekiem jāņem vērā, ka iegūtās tiesības piedalīties pirmajā posmā nenozīmē automātisku spēlēšanu, jo gatavība svētdien doties laukumā līdz ceturtdienas vakaram ir jāapliecina "Ozo Golf" recepcijā.

Pieteikšanās "Kemira Open" ritēja tik strauji, ka 88 vakances drīz vien bija aizpildītas, un pašlaik var iekļūt tikai gaidīšanas listē. Sava loma bija arī tam, ka mačos plaši būs pārstāvēta pati "Kemira". Spēlēs vairāki desmiti "Kemira" darbinieku no Igaunijas, Somijas un Latvijas, un viņiem būs arī savs atsevišķais korporatīvais vērtējums.

Katrā flaitā būs pa četriem spēlētājiem, un starts būs plkst. 9 no visām bedrītēm vienlaicīgi.

Uzvarētājus stableford punktu spēlē noteiks divās HCP grupās kungiem un kopējā ieskaitē dāmām. Bez balvas nepaliks arī labākā stroke rezultāta īpašnieks, tālākā izsitiena autors 10.bedrītē un veiksminieks, kam bumbiņa 13.bedrītē pēc pirmā sitiena apstāsies vistuvāk karodziņam.

Svētku noskaņu veicinās arī mielasts, jo "Kemira Open" rīkotāji sacensību dalībnieku ēdināšanai plāno uzsliet īpašu telti. Gaidāmas visai fundamentālas balvas, jo ne velti "Kemira" ir "Ozo Golf" sadarbības partneris.

Attiecībā uz  svētdien gaidāmo "Ecco" tūres posmu, kur cīņa būs vienotā grupā stroke formātā, jau zināms, ka no dalībnieku skaitā iekļuvušajiem noteikti nespēlēs divi - Artūrs Krukovs un Armands Puče.

Viņu tiesības pārmantoja divi pieteikušies rezervisti Andris Čerņavskis un Jan Gustafsson. Aptuveni puse no 30 spēlētājiem vēl nav darījuši zināmus savus nodomus par iespēju cīnīties tūres atklāšanas posmā. Jebkurā gadījumā pieteikumu pieņemšana beigsies ceturtdien plkst. 17.

Pilns "Ecco" tūres nolikums apskatāms sadaļā 'Federācija' - 'Dokumenti'.

Kemira Open

22. maijs, pulksten 9:00, shot gun

 Sacensību nolikums

1. Sacensību vieta un laiks: Sacensības notiek Ozo Golf Club golfa laukumā 2004.gada 22. maijā.

2. Sacensību formāts un noteikumi:

2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Golf Club vietējiem noteikumiem.

2.2. Sacensību formāts - Stableford punktu spēle.

2.3. Sacensības notiek 4 grupās; aicināti piedalīties arī profesionāļi:

1.grupa HCP: 0 – 15 (kungi)

2.grupa HCP: 16 – 36 (kungi)

3.grupa – dāmas.

4. grupa – Kemira Invitational

Apbalvots tiks arī labākais spēlētājs pēc sitienu spēles (stroke), kā arī labākais tālsitējs  (longest drive) uz 10. bedrītes un precīzākais (nearest to pin) uz 13 bedrītes.

2.4. Sievietes un juniori līdz 13 gadiem spēlē no sarkanajām izsitienu vietām. Pārējie – no dzeltenajām izsitienu vietām.

2.5. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).

3. Vietu dalīšana:

3.1. Katrā grupā uzvar tas spēlētājs, kurš savāc visvairāk stableford punktu.

3.2. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvarētājs tiek noteikts pēc stableford punktu summas laukuma pēdējās deviņās bedrītēs (no 10 – 18). Ja summas ir vienādas, tiek ņemtas vērā laukuma pēdējās sešas bedrītes (13 – 18). Ja arī tur summas sakrīt – pēdējās trīs (16 – 18). Atkārtoti vienāda rezultāta gadījumā – punktu skaits pēdējā bedrītē (18). Ja uzvarētāju arī pēc tam nevar noteikt, tiek veikta izloze.

4. Pieteikšanās:

Pieteikšanās sacensībām līdz 20. maijam pulksten 19:00. Maksimālais dalībnieku skaits sacensībās – 88 (pieteikšanās pēc pirmās rokas principa).

Izloze: 20. maijā pulksten 19.30.

5. Izloze:

Starta laiks pulksten 9.00 no visām bedrītēm reizē (shot gun), saskaņā ar grupu izlozi. Informācija spēlētājiem pirms turnīra pulksten 8.40 pie kluba mājas.

6. Balvas un sponsori:

6.1. Sacensību uzvarētājiem balvas nodrošina Kemira Grow-How.

7. Tiesāšana:

Ozo Golf Club sacensību komiteja

8. Dalības maksa:

8.1. Kluba biedriem un Sezonas karšu īpašniekiem – Ls 5,-

8.2. Pārējiem – green fee + Ls 5,-

9. Papildus:

9.1. Spēlētāji, kuru HCP ir augstāks par 36, sacensībās piedalās ar HCP 36

9.2. Sacensības tiek iekļautas LGF reitingā.

 

ECCO TOUR’2004

(Latvijas labāko golfa spēlētāju ranga sacensības)

 

23. maijs (30)

13. jūnijs (30)

18. jūlijs (30)

22. augusts (30)

19. septembris (30)

25. septembris – Lielais fināls (100)

Vienu reizi mēnesī - nākamajā dienā (svētdien) pēc ranga sacensībām Ozo Golf Club laukumā - 30 labākie spēlētāji pēc stroke ieskaites izspēlē 18 bedrīšu turnīru, kurā viņi cīnās par ECCO Tour kausu. Sacensību formāts – sitienu spēle (stroke), vīrieši spēlē no baltajām izsitiena vietām, dāmas – no zilajām. Dalības maksa – Ls 5, plus green fee (izņemot kluba biedri un sezonas kartes īpašnieki). Pēc katra ECCO Tour posma spēlētājs kopējā rangā iekļūst ar punktiem, kas iegūti pēc noteiktas secības: 1. vieta turnīrā – 30 punkti, 2. vieta – 29 punkti, 3. vieta – 28 punkti (..) 30. vieta – 1.punkts. Turklāt – par katru nopelnīto birdie spēlētājs saņem papildus vēl 5 punktus, par eagle - 10. ECCO Tour uzvarētājs ir spēlētājs, kas pēc 6 posmiem ir summā ieguvis visvairāk punktu.

Ja pēc ECCO Tour Lielā fināla rangā diviem spēlētājiem (dalot tikai pirmo vietu) ir vienāds kopējais punktu skaits, notiek „play off” uz Ozo Golf Club laukuma 17. un 18. bedrītes. Ja uzvarētāju nevar noteikt arī pēc šīs izspēles, notiek pārspēle uz bedrītes Nr. 13.

Ja kāds no labāko trīsdesmitnieka nevar piedalīties ECCO Tour kārtējā posmā, viņa vietā automātiski var pieteikties jebkurš no LGF reģistrētajiem spēlētājiem, kas piedalījies Ecco Tour atlases sacensībās un, kura HCP nav lielāks kā 24. ECCO Tour Lielā fināla (25. septembris) sacensības ir atklātas un tajās var piedalīties līdz 100 spēlētājiem bez HCP ierobežojumiem.

23. maijā sacensībām kvalificējušies spēlētāji:

Artūrs Krukovs

Dāvis Puksts

Niklass Braathens

Laura Jansone

Valdis Liepiņš

Raivis Kalniņš

Egils Slavinskis

Gints Zeltiņš

Mārtiņš Balodis

Vilis Krištopans

Kārlis Broders

Normunds Mazjānis

Rob Svedberg

Boriss Baums

Armands Puče

Ilmārs Naglis Sn.

Krista Puisīte

Andris Keisels

Tālivaldis Pētersons

Lars Jonsons

Ģirts Grīnbergs

Mareks Nemme

Aigars Pērkums

Raitis Bikše

Voldemārs Lejiņš

Vineta Ruka

Anete Indulēna

Johnny Fanello

Valters Vilde

Juris Visockis

Sacensību sākums pulksten 9.00, saskaņā ar tee time izlozi.

Spēlētājiem ir pienākums līdz 20. maijam pulksten 17.00 apliecināt savu gatavību piedalīties ECCO Tour 1. posma sacensībās. Tie spēlētāji, kas pēc Microlinki Open nav iekļuvuši labāko trīsdesmitniekā, tiek ievietoti tā sauktajā rezerves sarakstā (iepriekš apstiprinot gatavību nomainīt kādu no TOP 30, ja spēlētājs atsauc savu dalību), kas teorētiski arī dod iespēju spēlēt ECCO Tour 1. posmā.

Pēdējās izmaiņas , 18.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē