Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Ar divām nūjām "Viesturos"

Golfa spēles vienkāršajai būtībai svētdien varēs pietuvoties "Viesturos", kur "Divu nūju" turnīra rīkotāji atvieglos spēlētāju likteni, ļaujot aizmirst par šaubām, kas nereti piezogas pirms roka sniedzas pēc sitienam izvēlētās nūjas. Atšķirībā no pagājušā gada šoreiz būs jāspēlē 18 bedrītes.

Ņemot vērā pērnā gada pieredzi, ka deviņu bedrīšu formāts arī "Divu nūju" turnīrā ir par seklu, rīkotāji ir atgriezušies pie klasisko 18 bedrīšu izspēles.

Šoreiz turnīram ir izvēlēts HCP neto formāts, palielinot izredzes tiem spēlētājiem, kam būtu grūtāk tikt pie balvu dalīšanas sitienu spēlē. Varbūt tā ir izrādījusies vienīgā iespēja kungu konkurencē novērst Alda Puisīša hegemoniju.

Puisītis divu nūju pārvaldīšanā bija labākais gan pērn, kad uzvarēja ar 44 sitieniem, gan arī aizpagājušajā gadā, nodrošinot galveno balvu ar 90 sitieniem. Dāmu konkurencē Lidijai Gavrilovai pirms gada uzvaru nodrošināja 46 sitieni.

Lai gan turnīram ir dots "Divu nūju" nosaukums, tas tikai apzīmē nūju skaitu, ko spēlētājs var ņemt laukumā. Nūju izvēlē tik liela brīvība netiek dota, jo spēlēšana bez putera netiks pieļauta. Tātad turnīra dalībniekiem atliek tikai izvēlēties, kura no nūjām ir vispaklausīgākā ārpus grīna.

Balvu dalīšana būs pēc klasiska formāta - kausus saņems pa trijiem labākajiem dāmu un kungu konkurencē. Ar papildus atzinību var rēķināties par tālāko izsitienu 3.bedrītē un tuvāko sitienu karodziņam 2.bedrītē.

Jāņem vērā, ka maksimālais dalībnieku skaits sacensībās nav liels - 48 spēlētāji. Pieteikšanās noslēgsies piektdien plkst. 18.

VIESTURU DIVU NŪJU KAUSS 2004

SACENSĪBU NOLIKUMS

1.Sacensību vieta un laiks.

Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi 23.05.2004.

2.Sacensību formāts un noteikumi.

2.1.Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

2.2. Divu nūju Handikapu spēle (Neto) 18 bedres. Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē (Puters ir obligāts).

2.3. Tee: (Izsitienvietas) Kungi – Dzeltenās, Dāmas – Sarkanās, Senjori (no 55 gadiem) – Zilās, Jaunieši (līdz 12 gadiem) – Zilās.

3.Vietu dalīšana.

Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, tad izspēlē “pēkšņās nāves“ pārspēli. Pārspēle notiek 9. bedrītē, ja uzvarētājs nav noteikts, izspēlē tiek atkārtota uz 9. bedrītes utt.

4.Starta laiks.

Starts plkst. 10.00 saskaņā ar izlozi.

5.Pieteikšanās.

Pieteikšanās sacensībām līdz 21.05.2004 plkst.18.00 Tel. 6444390

Maksimālais dalībnieku skaits - 48

6.Tiesāšana.

Sacensību galvenais tiesnesis Artūrs Ozoliņš. Strīdīgu jautājumu gadījumā lēmumu pieņemšanā piedalās sacensību komitejas locekļi.

7.Dalības maksa.

Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 5,-Ls.

8.Apbalvošana

Apbalvo - Dāmas: 1.-3.vieta,  Kungi: 1-3 vieta.  Apbalvo tālāko sitienu  3. bedrītē. Apbalvo tuvāko sitienu 2. bedrītē.

 Sacensību orgkomiteja

Pēdējās izmaiņas , 18.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē