Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

"Saļņu" laukumam ir ko turēt

Ja arī citus golfa laukumus apmeklēs tikpat daudz bērnu kā "Saļņos" Malienas pusē, tad vismaz jaunākajā paaudzē drīz vairs nebūs neviena, kas nezinātu, ka šo spēli pa īstam var spēlēt ne tikai Amerikā. Alūksnes rajona skolu sacensībās aizvadītajā nedēļa nogalē startēja nepilni divi desmiti dalībnieku, taču ekskursijās "Saļņu" saimniekam Viktoram Litauniekam ik dienu jāuzņem ap simtu zinātkāru audzēkņu no tuvākas un tālākas apkaimes skolām.

Ar tādu interesentu pieplūdumu ir pat ļoti grūti tikt galā, taču arī atteikt negribas, jo tā tiktu palaista garām lieliska iespēja popularizēt golfu, un bērniem zustu iespēja pašiem izjust, kas tā tāda īsti par spēli, golfs.lv atzina Litaunieks, kam jāpaspēj paveikt arī visi Malienas pamatskolas direktora darbi. Skaidrs, ka skolā aktīvi darbojas golfa pulciņš.

Vai pļavu golfs varētu būt perspektīva nodarbošanās arī no biznesa viedokļa, Litaunieks pagaidām nesteidz spriest. Arī tāda vieta kā "Saļņi" diez vai spētu ilgi pastāvēt bez Litaunieka entuziasma un uzņēmības. Pats saimnieks atzīst, ka vismaz pagaidām tā ir ziedošanās, redzot iespēju bez maksas sniegt bērniem ko tādu, kas šķiet interesants pašam, un arī jauno paaudzi attur no viena otra kļūmīga soļa, vai bezmērķīgas nīkšanas.

Nozīmīga diena "Saļņos" bija svētdien, kad laukumā viesojās "Ozo Golf" pro Artūrs Krukovs, Rīgas Golfa skolas vadītāja Santa Puče un viens no labākajiem jaunajiem golferiem Raivis Kalniņš, kurš pats ar golfu savulaik iepazinās Limbažu pusē.

Vizīte bija daļa no LGF uzsāktās golfa attīstības programmas, kas paredz spēles popularizēšanu Latvijas reģionos, izmantojot pļavu laukumu iespējas. Lai apgūtu golfa spēli nav jāpiedzimst Rīgā, jo spēles pamatus var apgūt arī ārpus "Ozo Golf" vai "Viesturiem".

"Saļņos" uz tikšanos ar atbraukušajiem viesiem bija ieradušies vairāk par 20 bērniem, no kuriem daži pārāk paškritiski novērtēja savas iespējas un nolēma atlikt spēlēšanu uz citu reizi. Pasākuma sākuma daļa līdzinājās Zaļās kartes eksāmenam, kurā bija jāatbild uz teorētiska testa jautājumiem, bet vēlāk jāparāda apgūtā meistarība sitienos.

Sekoja deviņu bedrīšu turnīrs laukumā, kur šovasar būs arī savs "Open". 20.jūnijā "Saļņos" risināsies "Malēnijas Open", un līdz sacensībām Litaunieks plāno savest laukumu tādā kārtībā, lai būtu prieks uzņemt ciemiņus. Septembra beigās Malienā notiks Latvijas Pļavu golfa asociācijas kausa izcīņas noslēguma posms, un tuvāk rudenim "Saļņos" plāno sarīkot arī lielākas sacensības skolēniem.

Šosezon Litaunieks pats cer startēt pēc iespējas vairākos pļavu golfa kausa posmos, lai iepazītos ar citos laukumos gūto pieredzi, un atrastu arī kādu sev noderīgu ideju. Vēl viens punkts viņa plānos ir jauna pļaujmašīna laukuma kvalitātes uzlabošanai.

"Saļņu" bedrīšu standarti, protams, nav pasaules līmenī, taču laukums ir interesants un sarežģīts. Tos, kuri laukumu nenovērtē pietiekami nopietni, spēlē gaida drīza vilšanās, sacīja "Saļņu" saimnieks. Garākā bedrīte "Saļņos" ir ap 300 metriem, un tikai uz vienas visīsākās bedrītes hole in one sitienu autorus īpaša godināšana negaida.

Par neatsveramu palīdzību Litaunieks nosauca federācijas dāvinājumu - īpaši bērniem piemērotus trīs nūju komplektus un bumbiņas. Svarīgs ir ne tikai materiālais, bet arī morālais atbalsts, jo vienmēr ir pie kā griezties pēc padoma, sacīja Malienas golfa tradīciju uzturētājs.

Došanās uz "Saļņiem" bija tikai pirmais posms LGF programmā, jo vēlāk šosezon līdzīgas vizītes būs vēl trijos pļavu golfa laukumos "Denderos", "Zēmelēs" un "Lielezerā". Arī šajos Vidzemes puses laukumos nonāks inventāra dāvinājumi, bet kāds no pro novadīs apmācību stundu. Septembrī aktīvākie jaunie pļavu golferi vienā no laukumiem piedalīsies kopīgā turnīrā, un labākie varēs braukt uz sacensībām "Ozo Golf".

Pēdējās izmaiņas , 19.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē