Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Diplomāti, jaguārs un īpašie viesi

Spēlēt gribētājiem maija pēdējā nedēļas nogalē paveras plašākas izvēles iespējas, jo šomēnes uzvarētājus noteiks vēl trijos turnīros. Tiesa, "Ernst & Young" mačos svētdien startēs tikai īpaši lūgtie golferi, toties "Jaguar Open" vai Diplomātu kausa izcīņā iespēja izcelties ir ikvienam gribētājam. Līdz ar maija beigām būs pavilkta svītra zem pirmās ieskaites ailes LGF reitingā.

Turnīru sadalījums kalendārā gan nav izveidojies īpaši labvēlīgs. Abi atklātie turnīri notiek sestdien, bet vienīgie invitational mači būs svētdien "Ozo Golf".

LGF reitinga kūrētājs Mareks Nemme atgādināja, ka ieskaites punktus varēs nopelnīt abos atklātajos turnīros. Tā kā divos laukumos cīņas risināsies vienlaicīgi, lielāka punktu guvuma kārotājiem labi jāapsver visi faktori, lai pareizi aprēķinātu, kurās sacensībās šoreiz startēt.

Kā jau liecina sacensību nosaukums, atdzimušajā Diplomātu kausa izcīņā, kura rīkošanā darbojas Ārlietu ministrija, sestdien "Ozo Golf" startēs diplomāti un vēstniecību darbinieki. Taču golfu spēlējošu diplomātijas speciālistu nav tik daudz, lai piepildītu visu turnīru. Tādēļ sacensībām var pieteikties ikviens, līdz tiks sasniegts maksimālais dalībnieku skaits.

Balvas dalīs HCP stableford punktu spēlē divās ieskaitēs. Labākos noteiks absolūtajā kopvērtējumā cīņā par Ārlietu ministrijas balvām, bet Diplomātu kausu pasniegs atsevišķajā ārvalstu akreditēto vēstnieku un vēstniecību darbinieku ieskaitē.

Sagaidāms, ka sacensībās piedalīsies ap 20 diplomātisko darbinieku, un nav izslēgts, ka jebkuru no spēlētājiem var ielozēt vienā grupā ar, piemēram, ASV vēstnieku, atzina "Ozo Golf" direktors Armands Puče. Vēstniekus un viņiem pielīdzinātās personas nav paredzēts izlikt atsevišķās grupās, tādēļ jārēķinās ar iespēju bumbiņas sišanas starplaikos aprunāties gan ar Kioto protokola atbalstītājiem, gan tā noliedzējiem.

Tā kā ne visās valstīs ceļu uz diplomātiskā korpusa virsotnēm var sasniegt tik strauji kā Latvijā, turnīra rīkotāji īpašu pretimnākšanu izrāda senioriem, kam būs ļauts spēlēt no zilajiem tee.

Papildus balva būs arī par izsitienu vistuvāk karodziņam 13.bedrītē.

Teorētiski pastāv iespēja, ka uzvarētāju noteiks izlozē, taču monētu mest diez vai tomēr vajadzēs. Ja pēc 18 bedrīšu izspēles būs vairāki vienādi labākie rezultāti, to īpašniekus sarindos pēc pēdējās deviņās, sešās un trijās bedrītēs gūto punktu summas. Ja šie rādītāji būs vienādi, un arī pēdējā bedrītē rezultāts būs identisks, tikai tad sekos izloze.

Tikmēr "Viesturos" sestdien būs "Jaguar Open" izcīņa. Tiesa, jaguārs salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir nedaudz notievējis, un nekādas īpašas specializētās balvas visticamāk nav gaidāmas.

Kopš pērnā gada ir mainījusies "Jaguar" pārstāvniecības vadība, un pēctečiem ne vienmēr ir tādas pat intereses kā viņu priekšgājējiem. Tomēr amatieru golfā galvenā iespēja sacensties būs garantēta, tāpat kā kausi labākajiem. Uzvarētāju HCP stableford spēlē būs itin daudz, jo pirmās vietas noteiks divās HCP grupās dāmām un trijās grupās kungiem.

Pie balvām varēs tikt arī par tālāko izitienu 5.bedrītē (kungi) un 8.bedrītē (dāmas), kā arī par tuvāko sitienu pie karodziņa 2. un 7.bedrītēs.

Pieteikties Diplomātu kausa izcīņai var līdz ceturtdienas plkst.19. Stundu iepriekš noslēgsies spēlētāju reģistrācija "Jaguar Open".

"Ernst &Young" turnīra dalībnieku sastāvs jau ir noteikts, un rīkotāji ielūgtos spēlētājus informēs personiski.

 

Diplomātu kauss,

ĀM balvas izcīņa

29. maijs, pulksten 8:30

 Sacensību nolikums 

1. Sacensību vieta un laiks:

Sacensības notiek Ozo Golf Club golfa laukumā 2004.gada 29. maijā pl.8:30 

2. Sacensību formāts un noteikumi:

 2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Golf Club vietējiem noteikumiem.

2.2. Sacensību formāts - Stableford punktu spēle.

2.3. Sacensības notiek divās ieskaitēs – 1)Diplomātu kausa izcīņa, kurā piedalās ārvalstu akreditētie vēstnieki un vēstniecību darbinieki; 2) ĀM balvu izcīņā, kurā piedalās visi sacensību dalībnieki.

2.4. Sievietes un juniori līdz 13 gadiem spēlē no sarkanajām izsitienu vietām, seniori (virs 55 gadiem) – no zilajām izsitienu vietām. Pārējie – no dzeltenajām izsitienu vietām.

2.5. HCP karte jānodod kluba recepcijā reģistrējoties pirms sacensībām.

2.6. Pēc sacensībām spēlētājs savu spēles karti nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).

3. Vietu dalīšana:

3.1. Katrā no ieskaitēm uzvar tas spēlētājs, kurš savāc visvairāk stableford punktu.

3.2. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvarētājs tiek noteikts pēc stableford punktu summas laukuma pēdējās deviņās bedrītēs (no 10 – 18). Ja summas ir vienādas, tiek ņemtas vērā laukuma pēdējās sešas bedrītes (13 – 18). Ja arī tur summas sakrīt – pēdējās trīs (16 – 18). Atkārtoti vienāda rezultāta gadījumā – punktu skaits pēdējā bedrītē (18). Ja uzvarētāju arī pēc tam nevar noteikt, tiek veikta izloze.

 4. Starta laiks

Sākot no pulksten 8.30 saskaņā ar izlozi no 1. un 10. bedrītes.

 5. Pieteikšanās sacensībām

Pieteikšanās sacensībām līdz 27. maijam pulksten 19:00 Ozo Golf Club recepcijā vai pa tālr.: 7394399

Izloze: 27. maijā pulksten 19.30.

6. Balvas un sponsori:

6.1. Sacensību uzvarētājiem balvas nodrošina Latvijas Ārlietu ministrija. Apbalvots tiek arī spēlētājs, kas 13. bedrītē raida bumbiņu vistuvāk mērķim (nearest to pin).

7. Tiesāšana:

Ozo Golf Club sacensību komiteja

8. Dalības maksa:

8.1. Kluba biedri un sezonas karšu īpašniekiem – Ls 5,-

8.2. Pārējiem – green fee + Ls 5,-

9. Papildus:

9.1. Spēlētāji, kuru HCP ir augstāks par 36, sacensībās piedalās ar HCP 36 

  Jaguar Open

SACENSĪBU NOLIKUMS

1.Sacensību vieta un laiks. 

Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi 2004.g.29.maijs.

2.Sacensību formāts un noteikumi

2.1.Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem.

2.2. Handikapa spēle ( Steiblforda punkti) 18 bedrītes. Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.

2.3 Dāmas spēlē divās grupās: 1.gr.HCP 0-24;     2.gr.HCP 25-36:

2.4. Kungi spēlē trijās grupās: 1.gr.HCP 0-12;     2.gr.HCP 13-24;     3.gr.HCP 25-36

2.5. Maksimālais dalībnieku skaits – 72.

 3.Vietu dalīšana.

 Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvar spēlētājs ar zemāko handikapu. Ja handikapi vienādi , tad uzvarētājs tiek noteikts “ pēkšņās nāves “ pārspēlē .Pārspēle notiek 9.bedrītē, ja uzvarētājs nav noteikts, izspēle tiek atkārtota uz 9.bedrītes, utt.

4. Pieteikšanās un Starta laiks

4.1. Pieteikšanās sacensībām līdz 27. maijam plkst.18.00.

4.2. Starts notiek divās grupās, saskaņā ar izlozi.

4.3. Katrs spēlētājs ir pats atbildīgs par ierašanos uz savu starta laiku un vietu.

Reģistrācija ne vēlāk kā 30 minūtes pirms starta.

5.Tiesāšana.

 Sacensību galvenais tiesnesis – Artūrs Ozoliņš.

 Strīdīgu jautājumu gadījumos lēmumu pieņemšanā piedalās GK Viesturi sacensību komitejas locekļi.

6.Dalības maksa. 

Sacensību dalības maksa katram spēlētājam 5,-Ls.

7.Īpaši nosacījumi

Gadījumā, ja kādā  no bedrītes izspēlēm spēlētājs ir izdarījis trīs sitienus vairāk par bedrītes PAR un vēl nav iesitis bumbiņu bedrītē, viņam jānoņem bumbiņa un jāturpina spēle nākamajā bedrītē.

Sods par 7. Punkta neievērošanu:

1.reizē-1 punkts 2.reizē-2 punkti 3.reizē-diskvalifikācija. Soda punkti tiek atņemti no spēlētāja kopējā rezultāta. 

 8.Apbalvošana

Apbalvo-(Dāmas:1.-3.vieta, 0-24 Hcp) (Dāmas:1.-3.vieta, 24-36 Hcp)  

Apbalvo-(Kungi:1-3 vieta, Hcp 0-12) (Kungi:1-3 vieta, Hcp 13-24) (Kungi:1-3 vieta, Hcp 25-36) 

Apbalvo tālāko sitienu dāmām - 8.bedrite,  kungiem – 5. bedrīte. Apbalvo tuvāko sitienu 2. un 7. bedrītes    

9.Ranga tabula

Lai gūtu  ieskaiti Latvijas Reitinga Tabulas vērtējumam, tiek spēlēts Brutto Stableford punktu spēle – attiecībā pret laukuma PAR - bez  HCP.

Pēdējās izmaiņas , 25.05.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē