Arhīvs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

RGS tuvojas sporta skolas statusam

Kā prāvs stūrakmens Latvijas golfa stuktūrā turpina attīstīties Rīgas Golfa skola (RGS), kas jau kārto nepieciešamās formalitātes, lai kļūtu par valsts oficiāli atzītu sporta skolu. Lai gan no skolas pirmā iesaukuma aptuveni 60 jauno spēlētāju drīz saņems Zaļās kartes, RGS piektdien "Ozo Golf" rīkos jau otro atklāto golfa dienu, un nebaidās no iespējamā bērnu pieplūduma.

Pirmajā atklātajā golfa dienā pērn augustā piedalījās vairāk nekā 150 dažāda vecuma bērnu, un nepilnai pusei no viņiem interese par golfu ir kļuvusi ļoti konkrēta, stāstīja RGS vadītāja Santa Puče. Ja ņem vērā iespējamo papildus gribētāju pieplūdumu, tad kļūst skaidrs, ka ar pašreizējiem pro resursiem būs grūti visu pavilkt.

Tādēļ aktīvu palīdzību RGS sniedz junioru izlases spēlētāji un it īpaši Raivis Kalniņš. Veidojot sportā tradicionālo piramīdas struktūru, sava vieta visjaunāko spēlētgribētāju izglītošanā būs arī tiem RGS audzēkņiem, kuri paši tikai pērn spēra pirmos soļus golfā. Gribētājiem būs arī iespēja vasarā piestrādāt laukumā, kas ļaus labāk saprast to, kā viss notiek.

Golfa skola pakāpeniski mainās. Ja sākotnēji tika uzņemti visi gribētāji, kuri varēja darboties tik ilgi, kamēr pašiem apnika, tad tagad arvien lielāku uzmanību pievērsīs jauno spēlētāju sasniegumiem, un ne tikai golfa laukumā, bet arī mācībās skolā.

Vecākiem laicīgi top zināms, ka RGS nav bezmaksas interešu pulciņš, bet gan sporta skola, kuras mērķis ir gatavot augstas klases spēlētājus izlasei. Lai gūtu skaidru priekšstatu par bērnu veselību un pieļaujamajām slodzēm, jaunajiem golferiem ir paredzētas pārbaudes sporta medicīnas centrā.

Taču nav plānota skolas darbības principu maiņa. Katram tiks dota iespēja izmēģināt spēkus un noteikt, vai golfs ir tā lieta, kas interesē pa īstam. Iespējams, tas ļaus sasniegt golfa attīstībā kritisko punktu, kad draugu un paziņu ievilināšana vairs nebūs vienīgā metode jaunu spēlētāju piesaistīšanā.

Otrajā atklātajā golfa dienā "Ozo Golf" gaidīs visus 6-12 gadus vecus interesentus, un varbūt ko interesantu varēs uzzināt arī viņu vecāki. Pasākums, kurā būs arī dažādi konkursi ar balvām, sāksies plkst. 11.

Pēdējās izmaiņas , 09.06.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē