Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Amatieru čempionātā arī par “Volvo”

Bažas par Latvijas golferu ieslīgšanu ilgā līgošanā, kas ļautu piemirst gaidāmo Amatieru čempionātu, nav izrādījušās pamatotas, it īpaši kungu konkurencē. Papildus sportiskajai intrigai, līderiem cīnoties par vietu nacionālajā izlasē, sacensību rīkotāji ir sagādājuši vēl vienu kārdinājumu – hole in one “Ozo Golf” 13.bedrītē tiks atalgots ar “Volvo S40” auto.

Startam “Volvo” Latvijas amatieru čempionātā ir pieteikušies 93 golferi, tajā skaitā 81 spēlētājs kungu konkurencē. Dāmām situācija ir vienkāršāka, jo visām 12 dalībniecēm pēc nolikuma jau iznāk garantēta spēlēšana arī otrajā dienā.

Toties kungiem vismaz kādi 10 spēlētāji svētdien būs brīvi. Oficiālajā čempionāta ieskaitē sestdien startēs 75 kungi, jo seši dalībnieki kā jau ārzemnieki spēlēs ārpus konkurences. Tādējādi svētdien laukumā pēc cut teorētiski varētu doties 60 labākie pašmāju spēlētāji un vēl seši ārzemnieki, ja viņu rezultāti nebūs sliktāki par cut. Vienādu rezultātu gadījumā cut var pārvarēt arī lielāks skaits golferu.

Īpaša loma Amatieru čempionātam ir izlašu sastāvu noteikšanā. Kungiem vietu izlasē startam Eiropas Izaicinājuma balvas izcīņā Polijā, kas būtībā būs Eiropas čempionāts Austrumeiropas zonā, garantēs vieta četru labāko skaitā. Junioriem nosacījumi ir liberālāki, un viņiem jāiekļūst desmitniekā. Ja juniors ieņems kādu no pirmajām četrām vietām, attiecīgi izlasē tiks piektās vietas īpašnieks, un varēs posties nākamajā nedēļas nogalē spēlēt “Binowo Park” Polijā.

Golfs.lv aptauja liecina, ka tieši kādam no junioriem ir vislielākās izredzes uz amatieru čempiona titulu, taču daudzi paredz arī lielu pārsteigumu pirmās vietas īpašnieka noteikšanā.

Dāmām no Amatieru čempionātā sasniegtajiem rezultātiem būs atkarīgs komandas sastāvs mačsacīkstei ar Igauniju. Vietu izlasē garantēs vieta četriniekā. Startam Amatieru čempionātā nav pieteikusies Puisīšu ģimene. Tādējādi iespēja kādai no Puisītēm iekļūt izlasē būs atkarīga no komandas kapteines simpātijām.

Hole in one balvu rīkotāji ir sagādājuši sadarbībā ar sacensību galveno atbalstītāju “Mūsa Motors Rīga”. Lai lauztu Latvijas golferiem nepatīkamo tradīciju, un 19 500 latu vērtā mašīna nepaliktu tās pašreizējo īpašnieku rīcībā, sacensību pirmajā dienā ar vienu sitienu būs jātrāpa 13.bedrītē.

Jau tagad ir skaidrs, ka Latvijas amatieru čempiona titulam kungu konkurencē šogad būs jauns īpašnieks, jo pirms gada uzvarējušais Marshal Krotenbergs sacensībām nav pieteicies.

Toties dāmām ierindā būs ne tikai ranga līdere Laura Jansone, bet arī Vineta Ruka, kura pērn pierādīja, ka var uzvarēt arī nebūdama sacensību galvenās favorītes lomā.

Pēdējās izmaiņas , 25.06.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē