Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ar pārsteigumiem un bez tiem

Iepriekš spriežot par Latvijas amatieru čempionāta pirmo dienu, nav kļūdījušies tie, kuri paredzēja lielu pārsteigumu kungu rezultātu galvgalī. Jānis Liepiņš kā "Ozo Golf Club" biedrs teicami prata izmantot sava laukuma priekšrocības, un ar HCP 16,7 spēlētājam lielisku rezultātu - 81 sitienu - pirms otrās dienas ir vadībā. Vietu pagaidu sadalījums vairāk prognozējams izrādījās dāmām, un ar 79 sitieniem līderes pozīcijas ieņēma Laura Jansone.

Arī ideālie laika apstākļi nepalīdzēja kādam no spēlētājiem kļūt par "Volvo" auto īpašnieku. Lai gan teju pus ducis spēlētāju 13.bedrītē tika pie bērdijiem, hole in one balvai īpašnieks joprojām neatradās.

Skaidrs, ka pirmās dienas rezultāti vēl ne tuvu neļauj spriest par godalgoto vietu sadalījumu, un it īpaši kungu konkurencē, kur pirmie 20 spēlētāji ir savietojušies septiņu sitienu robežās. Lai tiktu pie spēlēšanas arī svētdien, un pārvarētu cut, bija jānospēlē ne sliktāk kā ar 109 sitieniem.

Vienu sitienu Liepiņam zaudē Mārtiņš Balodis, bet ar 83 sitieniem finišu sasniedza Tālivaldis Pētersons un Andris Keisels, apliecinot, ka tieši stabilitāte ir tas faktors, kas paver iespēju izšķirošos turnīros pacīnīties par augstām vietām. Turpat aiz Pētersona un Keisela ir vēl četri vīri - Aigars Pērkums, Vilis Krištopans, Gatis Abrants un Valters Vilde, kam arī ir visas iespējas svētdien tikt pie pogu izgriešanas.

Kungu konkurencē pirmā diena nevairoja junioru cerības uz uzvaru. Ja nu vienīgi gados jaunākajiem pretendentiem optimismu varētu veicināt tas, ka divas dienas pēc kārtas nevarētu iet tik viduvēji. Veiksmīgākais no junioriem pirmajā dienā bija Dāvis Puksts, ieņemot dalītu 10.vietu kopējā rezultātu listē, kur pirmajā desmitniekā ir arī ārpus konkurences spēlējošais Johnny Fanello. Pukstu ar dubultcipariem iegāza 8.bedrīte, bet pēdējās deviņās bedrītēs viņam bija labākais rezultāts.

Nevienam no kungiem neizdevās nospēlēt zem 80 sitieniem, un sava loma bija arī izsitiena vietu izvietojumam. Lai gan spēlēšana bija no dzeltenajiem tee, tie bija atvirzīti tālāk nekā parasti.

Dāmām cīņa par uzvaru acīmredzot risināsies vienā flaitā, kur svētdien spēlēs Jansone (79), Anete Indulēna (82) un Vineta Ruka (85).

Ja tic sinoptiķiem, tad svētdien golferiem jārēķinās arī ar lietu.

Pēdējās izmaiņas , 26.06.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē