Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Izlase uz Poliju

Latvijas kungu komanda otrdien vakarpusē kāps busiņā un dosies uz Poliju, lai nedēļas nogalē netālu no Šcecinas startētu Eiropas Golfa asociācijas (EGA) Izaicinājuma kausa izcīņā. Latvijas komandai nav gājusi secen amatieru sportam tipiska liksta – darba dēļ mājās nāksies palikt Edgaram Zālītim, un viņa vietu ieņems pirmais rezervists Valters Vilde.

Citu izmaiņu komandā nav. Vēl gan tikai otrdien kļūs zināms, vai Vilis Krištopans brauks ar pārējo komandu, vai sacensību vietā ieradīsies jau no rietumu puses.

Pirmās aktivitātes “Binowo Park” laukumā būs ceturtdien, kad notiks kapteiņu sanāksme, un spēlētāji varēs iziet treniņu kārtu. Nākamās trīs dienas jau ritēs sacensības.

EGA Izaicinājuma balvas izcīņā nebūs pārstāvētas Vecā kontinenta spēcīgākās golfa lielvaras. Pēc sacensību nolikuma turnīram var pieteikties komandas no valstīm, kas pēdējā Eiropas komandu čempionātā neiekļuva 17 labāko skaitā.

Amatieru statuss ir obligāts ne tikai spēlētājiem, bet arī nespēlējošiem komandu kapteiņiem un kedijiem. Par šī punkta pārkāpumu ir paredzēta komandas diskvalifikācija. Visi Latvijas komandā iekļautie golferi arī droši iekļaujas rīkotāju noteiktajās HCP 16 robežās.

Sacensības būs trīs dienas, katram golferim tādējādi izspēlējot 3x18 bedrītes. Komandas rezultāts ik dienu būs piecu veiksmīgāko spēlētāju rezultātu summa, bet absolūtajā kopvērtējumā saskaitīs trijās dienās sasniegtos rezultātus. Sava nozīme būs arī katru dienu uzrādītajam vājākajam rezultātam, jo pēc tā dalīs vietas vienādu rezultātu gadījumā. Ja arī tas nepalīdzēs, nākamais punkts reglamentā paredz komandai skaitīt trijās dienās sasniegto labāko individuālo rezultātu summu.

Rīkotāju publicētajā reglamentā ir vēl dažas interesantas lietas – laukumā būs aizliegts doties ar jebkādu elektronisku ierīci, tajā skaitā mobilo tālruni; spēlēt drīkstēs tikai ar akceptētiem bumbiņu modeļiem (saraksts būšot uz pirmā tee). Par neiekļaušanos spēles laikā diskvalifikācija gan ir paredzēta tikai pēc piektā brīdinājuma.

Par ko rūpēties būs pirmās vietas ieguvējiem – ceļojošā kausa ieguvējiem jāapmaksā uzvarētāju vārdu iegravēšana, kā arī jāsedz izdevumi par balvas transportēšanu un apdrošināšanu.

EGA nav īpaši naska uz informācijas publicēšanu par gaidāmajiem mačiem, tādēļ plašāku informāciju par konkurentiem varēs gūt tikai uz vietas. Taču jau tagad ir zināms, ka viena principiāla spēkošanās neizpaliks arī šoreiz, jo poļu zemē spēcīgā sastāvā viesosies Igaunijas komanda. Lūk, viņu spēlētāji - Mait Schmidt, Gert Velsberg, Paul Põhi, Mark Suursalu, Toom Martin,
Marko Palm.

Sinoptiķi nekādus ekstrēmus laika apstākļus nesola, taču gaisa temperatūra Polijas ziemeļrietumos drīzāk būšot tuvāka maijam, nevis jūnija sākumam.

Golfs.lv vēl mūsu komandai saskaņu un sekmes, Latvijas golferiem pirmo reizi startējot EGA turnīrā!

Pēdējās izmaiņas , 29.06.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē