Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Brīnumi nenotiek

"Aldarim" Latvija varbūt arī ir kļuvusi par lielāko valsti pasaulē, bet golfā nāciju spēku samērs nav maināms dažu gadu laikā, un to apliecināja EGA Izaicinājuma kausa izcīņas pirmās dienas rezultāti. Latvija pirms otrās kārtas ir desmitā tikpat valstu konkurencē, un izredzes tikt augstāk nav spožas. Individuāli labāko rezultātu sasniedza Mikus Gavars, ar 84 sitieniem dalot 40.vietu.

Dāvis Puksts dalīja 46.vietu (85 sitieni), Tālivaldis Pētersons - 49. vietu (86), bet Valters Vilde (94) - 56.pozīciju 59 dalībnieku konkurencē. Tālāk palika Mārtiņš Balodis (97) un Vilis Krištopans (101), kam 13.bedrīte (PAR 5) pārvērtās par īstu murgu - 17 sitieni. Komandas ieskaitē neiekļāva Krištopana rezultātu, bet pārējie spēlētāji summā savāca 446 sitienus.

Par spēku samēru Eiropā liecina tas, ka kontinenta 17 labāko komandu skaitā neiekļuvušie šveicieši piektdien summā nospēlēja ar -10 zem PAR un turnīrā ieņem vadošās pozīcijas. Viņiem seko austrieši (-5) un Čehijas izlase (0). Latvijas komandas kopējais rezultāts ir +88 virs PAR.

Bez sava draivera palikušais komandas kapteinis Balodis saprotamu iemeslu dēļ nebija priecīgs par Polijas "Binowo Park" sasniegto rezultātu, un piektdien pievakarē meklēja iespēju Berlīnē papildināt nūju arsenālu. Cerams, ka tas palīdzēs otrajā kārtā atgūties pēc neveiksmīgā starta.

Apņēmība cīnīties komandā nav zudusi, un vīri ir katavi kapāties, stāstīja Balodis.Taču Latvijas komandai nav paslīdējis nepamanīts, ko nozīmē golfa izlase citās valstīs. Līderiem spēlē daļa no vadošajiem junioriem, kas trenējas 12 mēnešus gadā, un pēc attieksmes pret spēli ir neformāli profesionāļi. Vadošās komandas Polijā ir ieradušās ar treneru svītu un medicīnisko personālu.

Arī turnīra līderu attieksme pret pašu rezultātiem ir pavisam cita. PAR 5 bedrītē pāris tiek uztverts kā nopietna neveiksme, un sitiena distance favorītiem ir tāda, ka šajās pašās PAR 5 ar otro sitienu bumbiņa ir uz grīna. Un arī ar šādu spēli ir par maz, lai tiktu Eiropas 17 labāko valstu skaitā.

Vērtējot pēc sausiem pirmās dienas cipariem, vismaz priekšpēdējā vietā esošie ungāri Latvijas komandai varētu būt pa zobam. Lai gan no devītās vietas Latviju tagad šķir 23 sitieni, panākums kaut vai atsevišķā kārtā celtu komandas garu. Paliek arī cerība, ka neveiksmju biķeris būs iztukšots jau pirmajā dienā.

Plašāki rezultāti pieejami Polijas interneta resursos:

http://www.golf24.pl/proam/binowo-wyniki.html (individuāli)

http://www.golf24.pl/proam/binowo-wyniki-druzynowe.html (komandu rezultāti)

Pēdējās izmaiņas , 02.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē