Baltija
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Izsola "Sostiniu Golfas"

Uzņēmums "Baltijos konsultacija" izsolē iegādājies uzņēmumu "Sostiniu Golfas", kam pieder Lietuvā vecākais 18 bedrīšu golfa laukums. Jaunajiem īpašniekiem pirkums izsolē izmaksāja piecus miljonus litu (vienu miljonu latu), kas ir trīs reizes mazāk nekā izmaksāja projekta īstenošana.

Visu izsolē samaksāto naudu saņēma "Sostiniu Golfas" lielākais kreditors SEB banka, kas kompānijai bija aizdevusi astoņus miljonus litu. Neko nedabūja SEB grupas kompānija "SEB Venture Capital", kam piederēja 13 procentu īpašuma daļu, kā arī mazie akcionāri - fiziskās personas. Viņu devums 14 miljonus litu izmaksājušajā projektā bija seši miljoni litu.

Pēc neoficiālas informācijas golfa klubu ar "Baltijos konsultacija" starpniecību iegādājās divas Krievijas privātpersonas.

"Baltijos konsultacija" vadītājs Gintaras Dižiokas pirkuma summu nosauca par labu, jo uzbūvēt jaunu golfa laukumu izmaksātu daudz dārgāk. Didžiokas solīja, ka turpmāk liela uzmanība būs pievērsta laukuma kvalitātei un golfa tūrisma veicināšanai.

"Mūsu mērķis ir būt Lietuvā labākajam golfa klubam," teica Didžiokas.

"Sostiniu Golf Club" dibināja vairāki entuziasti no Lietuvas un Amerikas - Juozas Kazickas, Arūnas Pemkus, basketbolists Šarunas Jasikevičius, viens no "Topo centro" īpašniekiem Aurelijus Rusteika, un citi. "Sostiniu Golf Club" 2009.gadā iesniedza bankrota pieteikumu.

Pēdējās izmaiņas , 21.11.2011.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē