Pasaule
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Tradīcija ar Hole in one

Ne tikai profesionāļiem ieraksts rezultātu kartītē ir svarīgākā spēles sastāvdaļa, tomēr ārpus sacensību raundiem ir iespējami arī izņēmumi. Gatavojoties "US Masters", neklātienes skatītājus treniņraundā sajūsmināja Jon Rahm, kurš respektēja tradīciju bumbiņu pār 16.bedrītes dīķi raidīt lēkājoša akmentiņa stilā, taču tas neliedza tikt pie hole in one.

Tradīcija paredz, ka spēlētājs 16.bedrītē izsit bumbiņu no starta vietas, kā ierasts, taču ceļā uz grīnu apstājas pie dīķa malas un, skatītāju saucienu "skip it" mudināti, nomet otru bumbiņu. Pēc sitiena tā parasti pēc pieciem vai sešiem atlēcieniem no ūdens izripo uz grīna. Protams, nav reti gadījumi, kad bumbiņa vienkārši paliek dīķī.

Hole in one vienmēr ir īpašs notikums, un Rahm nav pirmais, kam "Augusta National" laukumā tas izdevies "vardītes" stilā. Vijay Singh to paveica 2009.gadā, bet vēlāk tikpat veiksmīgs bija Martin Kaymer (2012) un Louis Oosthuizen (2016).

Teoriju par hole in one unikalitāti gan bendē Rahm bilance - ar pirmo sitienu viņš bumbiņu bedrītē raidīja jau otro dienu pēc kārtas. Tiesa, dienu pirms savas 26. dzimšanas dienas izpildīto "vardītes" meistarstiķi Rahm savā oficiālajā bilancē neieskaita. 

"Nevaru sūdzēties, laba dzimšanas dienas dāvana," otrdien medijiem teica Rahm. "Normāli uzsitu no tee divas pēdas no karoga un tad iesitu šo [hole in one]. Tā ir vistrakākā lieta - nedēļā otrais hole in one. Patiesībā, tas 16.bedrītē neskaitās eiss. Ar vienu hole in one vakar 4.bedrītē man ir četri. Divi no tiem - sacensībās."

Pandēmijas dēļ uz rudeni pārceltais "US Masters" notiks no 12. līdz 15.novembrim.

Pēdējās izmaiņas , 11.11.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē