Pasaule
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Ryder kauss pārceļas

Eiropas un ASV golferu cīņa par Ryder kausu sabiedrības veselības apsvērumu dēļ ir pārcelta uz 2021.gadu, trešdien paziņoja organizatori. Turnīrs "Whistling Straits" laukumā Viskonsinā risināsies nākamgad 24.-26.septembrī, bet šīgada sporta kalendārs septembrī iemantojis vēl vienu robu.

Rīkotāji paskaidroja, ka pandēmija ASV turpina izplatīties, bet neviens nevēlējās turnīru rīkot bez skatītājiem, kam Ryder kausa izcīņā ir īpaša loma. Organizatori izvērtēja arī iespēju turnīru rīkot ar samazinātu skaitu līdzjutēju, tomēr atzina, ka tādā atšķaidītā pasākumā zudīs visa īpašā noskaņa. 

Vairāki golferi iepriekš iebilda, ka nebūtu lietderīgi aizvadīt Ryder kausa izcīņu bez līdzjutējiem laukumā. Vienisprātis ir arī ASV un Eiropas komandu kapteiņi Steve Stricker un Padraig Harrington.

Tādējādi Eiropas golferi 2018.gadā Francijā izcīnīto trofeju vēl gadu paturēs savā īpašumā. Abām komandām līdz nākamajam gadam būs iespēja pārskatīt komandu komplektēšanas nosacījumus. 

Ryder kausa izcīņu pārcēla pirmoreiz kopš 2001.gada, kad turnīru par gadu uz priekšu pabīdīja ASV notikušo 11. septembra terora aktu dēļ. Turnīrs nenotika arī otrā Pasaules kara laikā no 1939. līdz 1945.gadam. Sagaidāms, ka divus gadus pēc kārtas Ryder kausa izcīņa nenotiks, tādēļ turnīrs pārcelsies uz nepāra gadskaitļiem. 

ASV PGA tūre atsākās jūnijā pēc trīs mēnešu pauzes, taču bez skatītāju klātbūtnes. Covid-19 dēļ ir atcelts "British Open", "US Masters" pārcēla no aprīļa uz novembri, PGA čempionātu - no maija uz augustu, bet "US Open" kalendārā mainīja vietu no jūnija uz septembri.

Pēdējās izmaiņas , 08.07.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē