Pasaule
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Etiķete pār visam

Nesavaldība golfa laukumā var maksāt ne tikai dārgi, bet arī ļoti dārgi un uz ilgu laiku. Dienvidkorejas PGA tūres sezonas līderi par sacensībās parādītu nepiedienīgu žestu diskvalificēja uz trim gadiem, jo golferis pārāk vulgāri pauda savu viedokli par skatītāju, kas ar mobilā tālruņa kameru viņu iemūžināja 16.bedrītes starta vietā.

Bio Kim bija līderis "Gyeongbuk Open" turnīrā, kad kāda skatītāja tālruņa kameras klikšķis patraucēja spēlētājam bedrītē pirmajā sitienā. Parādījis vainīgajam pirkstu, Kim arī trieca nūju pret zemi, bet mirkli vēlāk jau devās turpināt spēli un kļuva par turnīra uzvarētāju, izcīnot sezonā otro titulu Korejas tūrē. Incidentu tiešraidē raidīja televīzijā. 

Divas dienas vēlāk Kim rīcību izvērtēja Korejas tūres disciplinārā komiteja, kas piesprieda spēlētājam diskvalifikāciju un apmēram 8000 eiro naudas sodu. Savulaik arī ASV PGA tūrē spēlējušais Kim pēc sanāksmes klanījās televīzijas kameru priekšā un atvainojās līdzjutējiem par savu uzvedību. 

Tūres organizatori - Korejas PGA - parasti neinformē par spēlētājiem piespriestajiem sodiem, bet šoreiz nolēma izņēmuma kārtā rīkoties citādi, lai nodotu skaidru vēstījumu citiem golferiem. 

Nav gan zināms, vai Kim piespriestais sods būs spēkā arī citās tūrēs, kur viņš varētu vēlēties doties pēc soda pašu mājās.

Pēdējās izmaiņas , 08.10.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē