Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Triumfāla Woods atgriešanās

Pēc vairākām operācijām un problēmām privātajā dzīvē svētdien sita Tiger Woods atgriešanās zvaigžņu stunda - pēc 14 gadu pārtraukuma ASV golferis uzvarēja "US Masters", turklāt vienā no četriem sezonas prestižākajiem turnīriem jeb "Major" palika nepārspēts 43 gadu vecumā.

"US Masters" čempiona Zaļo žaketi Woods izcīnīja piekto reizi karjerā un kļuva par piecpadsmitkārtēju "Major" līmeņa turnīru uzvarētāju. Sacensību pēdējo kārtu Woods svētdien sāka ar divu sitienu deficītu, tomēr spēja apsteigt konkurentus un, pabeidzot spēli uz 18. bedrītes grīna, skatītāji viņam sarīkoja vētrainas ovācijas. 

Četru dienu summā Woods nospēlēja ar 275 sitieniem (70-68-67-70) jeb 13 sitieniem zem PAR. Otro vietu dalījušos amerikāņus Dustin Johnson, Xander Schauffele un Brooks Koepka uzvarētājs apsteidza par vienu sitienu, nodrošinot čempionam pienākošos 2,07 miljonu dolāru naudas balvu.

Pirms diviem gadiem Woods tikko spēja uzkāpt pa pakāpieniem, lai "Augusta National" klubā piedalītos "US Masters" čempionu pusdienās un viņš nebija pārliecināts, vai reiz atkal spēlēs golfu. Četras muguras operācijas deva iespēju atgriezties.

Līdz šim pēdējā "Major" turnīrā Woods uzvarēja 2008.gadā, kad palika nepārspēts "US Open". 

"Man bija nopietnas šaubas pēc tā, kas notika pirms pāris gadiem," jau čempiona godā teica Woods. "Es tikko spēju staigāt, es nevarēju sēdēt, patiešām daudz ko nevarēju darīt. Iespēja atgriezties šādi droši vien ir viena no manām vislielākajām uzvarām."

Woods reputāciju pirms vairākiem gadiem iedragāja seksa skandāls, kam sekoja šķiršanās no sievas, kā arī veselības problēmas, kas apturēja tobrīd pabalējušās superzvaigznes karjeru golfā. Divus gadus viņš nepiedalījās "Major" turnīros, bet nedēļas nogalē paveica vēl nesen šķietami neticamo.

Ar uzvaru Woods apsveica arī "Major" uzvarām bagātākais golferis Jack Nicklaus, kurš palicis nepārspēts 18 visaugstākā līmeņa turnīros. Nicklaus ir vecākais "US Masters" uzvarējušais spēlētājs - 1986.gadā viņš to paveica 46 gadu vecumā. Otrais vecākais "US Masters" čempions ir Woods, kuru ar uzvaru apsveica arī ASV prezidents Donald Trump.

Pasaules rangā Woods pakāpās uz 6.vietu un pirmo reizi kopš 2014.gada PGA čempionāta iekļuva TOP 10. Reitinga līdera tronī pakāpās Johnson.

Pēdējās izmaiņas , 15.04.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē