Pasaule
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Draivu distance pieaug

R&A un USGA publicējuši apskatu par 2018.gadu, kurā izvērtēti draivu distances rādītāji septiņās vīriešu un sieviešu profesionālajās tūrēs pasaulē. Dati par pērno gadu rāda, ka vidējā draiva distance pieaugusi par 1,7 jardiem, kas ir būtiski mazāk nekā aizpērn sasniegtais vairāk nekā trīs jardu pieaugums.

Apskatā izmantoti dati, kas iegūti ASV PGA tūrē, LPGA tūrē, PGA Eiropas tūrē, Dāmu Eiropas tūrē, Japānas Golfa tūrē, Web.com tūrē un PGA Čempionu tūrē. Draiva distances statistikai uzskaita rādītājus divās bedrītēs katrā turnīrā, tādējādi kopējjo rādītāju iegūst no apmēram 40 000 sitienu. Mērījumiem izvēlētajās bedrītēs vairāk nekā 90% spēlētāju pirmajam sitienam izvēlas draiveri.

Analoģisks apskats kopš 2015.gada nāk klajā ik gadu, lai sekotu draivu distances dinamikai. Golfa pārraudzības organizācijas regulāri seko dažādiem datiem, lai vajadzības gadījumā meklētu risinājumus, kas saglabātu prasmes kā izšķirošo faktoru panākumu gūšanai spēlē. Atzinumu par pašreizējām tendencēm plānots publicēt šogad pirmā ceturkšņa beigās.

Kopš 2003.gada vīriešu tūrēs vidējā draiva distance līdz 2018.gada beigām ir pieaugusi par apmēram 2,9%, turpretim sieviešu tūrēs tajā pašā laikaposmā pieaugums ir krietni pieticīgāks 0,9% apmērā.

Savukārt statistiski vidējam amatierim Apvienotajā Karalistē pērn vidējā draiva distance bija 215 jardi. Attiecīgi spēlētāji ar HCP zem 6 draivu vidēji sita 240 jardus, bet HCP virs 21 īpašnieki - 188 jardus. Turklāt lielāka handikapa spēlētāji procentuāli biežāk raundā sit ar draiveri nekā mazāka HCP golferi.

R&A un USGA APSKATS

Pēdējās izmaiņas , 29.01.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē