Pasaule
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropas komandu čempionāta debija

Visas iesaistītās puses panākušas vienošanos par golfa sacensību debijas formātu Eiropas komandu čempionātā, kas augustā notiks "Gleneagles" laukumā Skotijā. Eiropas tūres un Dāmu Eiropas tūres (LET) panāktā vienošanās praktiski paredz, ka iespēja piedalīties būs spēcīgākajām Eiropas valstīm.

Golfa turnīrs būs daļa no dažādus sporta veidus apvienojoša Eiropas čempionāta, kas no 8. līdz 12.augustam vienlaicīgi risināsies Glāzgovā un Berlīnē. Golfā match-play formātā startēs pa 16 kungu un dāmu komandām, kurā katrā būs pa diviem spēlētājiem. Atsevišķi risināsies foursomes jaukto pāru turnīrs, kur katrā komandā būs pa diviem kungiem un dāmām.

Katrā turnīrā varēs startēt ne vairāk kā trīs komandas no vienas valsts. Tādējādi teorētiski iespējams variants, ka čempionātā būs pārstāvētas ne vairāk kā sešas valstis. Tiks nodrošināts arī balvu fonds, kas būs vienāds gan vīriešiem, gan sievietēm.

Eiropas čempionāta dalībniekus noteiks pēc spēlētāju iekrātajiem punktiem pasaules profesionāļu rangos no pērnā gada 10.jūlija līdz 2018.gada 9.jūlijam.

LET priekšsēdētājs Mark Lichtenhein uzsvēra, ka līdzjutēji ļoti kāro redzēt vienlaicīgi spēlējam vīriešus un sievietes, savukārt sacensību raidīšana ētera televīzijās būs lieliska iespēja piesaistīt jaunus līdzjutējus.

Ik četrus gadus rīkotajā Eiropas čempionātā vienlaicīgi risinās sacensības arī vieglatlētikā, ūdens sporta veidos, riteņbraukšanā, vingrošanā, airēšanā un triatlonā. 

Pēdējās izmaiņas , 20.03.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē