Pasaule
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Tūres distancē +3 jardi

Septiņās prestižākajās profesionāļu tūrēs draiva distance 2017.gadā vidēji pieauga par trim jardiem salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, rosinot R&A un USGA publicēt kopīgu paziņojumu, kurā paustas nopietnas bažas par nevēlamo tendenci, kas padara golfu par arvien dārgāku spēli.

Arvien pieaugot sitiena distancei, nepieciešami arvien garāki laukumi, kuru uzturēšana izmaksā arvien vairāk. Jau ilgus gadus izskan aicinājumi izmainīt bumbiņu, lai tā nelidotu tik tālu. Šādu nostāju ir atbalstījis gan Jack Nicklaus un Tiger Woods, gan bijušais "Titleist" mātesuzņēmuma "Acushnet" vadītājs Wally Uihlein. Viņš uzskata, ka distances kāpumu veicina gan modernas bumbiņas, gan laukumu stāvoklis, arvien labāka golferu fiziskā sagatavotība un jaunas draiveru tehnoloģijas. 

R&A vadītājs Martin Slumbers uzsver, ka golfs ir prasmju spēle, un tieši prasmēm būtu jāatspoguļojas laukumā. 

Ikgadējā ziņojumā par sitienu distanci R&A un USGA ļauj noprast, ka tūlītēji lēmumi nesekos, jo nepieciešams laiks, lai izvērtētu pieaugošās distances iespējamo ietekmi uz spēli. R&A un USGA sola ieklausīties visu iesaistīto pušu argumentos, lai risinājums atbilstu golfa spēles labākajām interesēm. Taču nebūs arī liekas kavēšanās, un risinājums tiks rasts tik drīz, cik vien iespējams. 

Lai gan analizēti dati par septiņām profesionāļu tūrēm, katrā no tām situācija ir atšķirīga. Lielākais vidējais draiva distances pieaugums - 6,9 jardi - fiksēts Web.com tūrē, tajā pašā laikā LPGA tūrē vidējā draiva distance pērnajā sezonā pat sarukusi par 0,8 jardiem.

R&A un USGA ziņojums

Pēdējās izmaiņas , 06.03.2018.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē