Latvija
28. Aprîlis, 2024. Gundega, Terēze
Pāru kaujas
rezultâti

Počs un Rozenbaha kļūst par Vidzemes čempioniem

Golfa laukumā “Avoti” pie Valmieras norisinājās 25. Vidzemes čempionāts golfā, kur uzvarēja Ainārs Počs no Valmieras. Dāmu konkurencē uzvarēja Dārta Estere Rozenbaha no Valmieras. Paralēli notikušajā turnīrā 25. Vidzemes kausu izcīnīja Krists Apinis no Valmieras. 24. Vidzemes kausu dāmām otro gadu pēc kārtas ieguva Linda Pucēna.

“Avotos” 12.augustā tika izspēlēts ne tikai 25. Vidzemes čempionāts kungiem un 8. Vidzemes čempionāts dāmām, bet arī Vidzemes kauss kungiem un dāmām, kā arī 9.Cēsu kauss golfā. Uz sacensībām bija pulcējušies 74 golferi, lai sacenstos par uzvaru 18 bedrīšu izspēlē pēc dažādiem formātiem.

25. Vidzemes čempiona tituls tika noskaidrots 18 bedrīšu izspēlē sitienu spēles formātā. Turnīrā labāko rezultātu uzrādīja Ainārs Počs, laukumu izejot ar 68 sitieniem (+4 virs laukuma PAR). Otro vietu pēc pārspēles ieguva valmierietis Raivo Sarelainens (71 sitiens), bet trešais – Aigars Pērkums (71 sitiens).

Dāmas jau astoto gadu pēc kārtas sacentās par Vidzemes čempiones titulu, kas analogi kungiem tika izspēlēts sitienu spēles formātā. Par čempioni kļuva Rozenbaha ar 84 sitieniem, otrajā vietā pēc pārspēles – Paula Egle (87 sitieni) un trešajā vietā Zanda Simanoviča (87 sitieni).

Jau trešo gadu Vidzemes čempionu noskaidro arī jauniešu grupā, kur piedalās jaunieši līdz 18 gadu vecumam. Šogad titula ieguvējs tika noskaidrots tikai pēc pārspēles, kurā uzvarēja Emīls Gustavs Sangovičs (71 sitiens), otrajā vietā līdz ar to Gustavs Kūkojs (71 sitiens), bet trešais - Kristofers Ventinieks (84 sitieni). 

Par Vidzemes kausu bija iespēja pacīnīties jebkuram golferim, kurš laukumu spētu iziet savā handikapā vai labāk, jo sacensību formāts bija HCP neto. 25. Vidzemes kausu golfā kungiem ieguva Krists Apinis (53 neto punkti un -11 pret savu HCP), otrajā vietā Ainārs Počs (56 neto punkti), bet trešais – Roberts Mačulāns (60 neto punkti).

Dāmām Vidzemes kauss tika izspēlēts 24. reizi, un otro gadu pēc kārtas trofeju izcīnīja Linda Pucēna (64 neto punkti). Otrajā vietā Dārta Estere Rozenbaha (66 neto punkti), bet trešajā vietā – Sintija Lūsīte (66 neto punkti).

Devīto gadu pēc kārtas Cēsu kausā par uzvaru kopējā ieskaitē varēja cīnīties labāko rezultātu īpašnieki pēc 18 bedrīšu neto rezultātiem, kas ir dzimuši, kam pieder īpašumi vai kas strādā Cēsīs. 9. Cēsu kausu ieguva Krists Apinis, otrajā vietā Roberts Mačulāns, bet trešais – Aivis Vegers. 

Dienu vēlāk turpat “Avotos” norisinājās 13. Vidzemes čempionāts un 13. Vidzemes kauss pāru spēlē uz ko bija pulcējušies 54 dalībnieki. Par Vidzemes čempioniem pāru spēlē kļuva Māris Štrombergs un Kristaps Konrāds, otrajā vietā Miks Rainers Eglītis un Gustavs Kūkojs, trešajā vietā – Gundars Rauza un Markus Rauza. Vidzemes kausu pāriem HCP neto ieskaitē ieguva Māris Štrombergs un Kristaps Konrāds, otrajā vietā Ingus Rutulis un Emīls Spuņģis, bet trešajā vietā –  Miks Rainers Eglītis un Gustavs Kūkojs.

Turnīra organizētāji pateicas atbalstītājiem - T/C Valleta, Radio TEV, Re:TV,  Restorāns ROSSINI,  “Cēsu alus”, DUS “Valdeko”, VALPRO, esmilukafiju.lv, Valmieras pilsētas pašvaldība, ziedu salons "BELLA", Black Stuff.

Pirms Vidzemes čempionu kronēšanas, tika apbalvoti arī 1. Vislatvijas ziemas nakts golfa laureāti vairākās grupās. Par čempioniem sitienu ieskaitē kungiem kļuva Emīls Gustavs Sangovičs (35 sitieni), bet dāmām Maria Didier (38 sitieni). Tika noskaidroti labākie arī vairākās HCP grupās.

Organizatoru informācija

Vidzemes čempionāta FOTO ATSKATS

Vidzemes čempionāta un kausa pāru spēlē FOTO ATSKATS

Vidzemes čempionāta un kausa pāru spēlē VIDEOATSKATS

Pēdējās izmaiņas , 18.08.2023.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē