Latvija
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Naudas balvas arī amatieriem

Golfa noteikumu pārraugi R&A un USGA pēc sešus mēnešus ilgušām konsultācijām vienojās par jaunu Amatiera statusa noteikumu redakciju, kas ļaus ierobežotas naudas balvas saņemt arī amatieriem, bet ne handikapa sacensībās. Amatiera statusa jaunā noteikumu redakcija stāsies spēkā 2022.gada 1.janvārī. 

Ieviestās izmaiņas atcels amatieriem visus ierobežojumus saņemt sponsoru atbalstu un ļaus atrādīt firmas zīmes, lai atbalstītāji gūtu gandarījumu. Vairs nebūs spēkā arī ierobežojumi izdevumu kompensācijai un amatieri sitienu spēles formāta turnīros bez handikapa pielietojuma drīkstēs saņemt līdz 700 mārciņu jeb 1000 dolāru naudas balvu.

R&A Noteikumu direktors Grant Moir paskaidroja, ka handikapa jautājums ir īpaši nozīmīgs. Noteikumu pārraugi bažījās, ka naudas balvu atļaušana handikapa sacensībās radītu golferiem lielāku kārdinājumu blēdīties ar savu HCP nekā cīņā par citām balvām. Tas savukārt ietekmētu visu golfa spēles integritāti noteikumu ievērošanā.

Noteikumu uzraugi arī uzskata, ka tradicionālās balvas dažādu dāvanu karšu veidā veicina naudas palikšanu kluba apritē un līdz ar to kalpo tik pašregulējošās golfa spēles attīstībai. 

Nemainīgs paliek nosacījums, kas liedz amatieriem saņemt naudas balvas profesionāļu turnīros. Nosacījums saglabāts tādēļ, ka tiesības spēlēt noteiktā profesionāļu turnīrā amatieriem nodrošina amatiera statusā gūti panākumi vai handikaps.

Tomēr jaunā noteikumu redakcija praktiski kardināli izmaina amatiera statusa būtību augstākā līmeņa spēlētājiem, jo likvidē ierobežojumus reklāmas līgumiem, uzsvēra Moir. 

Ierobežojums naudas balvu saņemšanā arī tiek noteikts vienīgi turnīros golfa spēlē no starta vietas līdz bedrītei golfa laukumā, bet vairs neattieksies uz dažādiem ripināšanas vai tālākā draiva konkursiem, kā arī spēlēm simulatorā.

Jaunā redakcija arī līdz sešiem mēnešiem samazina termiņu, pēc kura beigām profesionālis var atgūt amatiera statusu. Izmaiņu autori cer, ka tas palīdzēs noturēt golfā tos, kas ar lielām cerībām devušies profesionāļos, bet piedzīvojuši vilšanos.

Jaunā Amatiera statusa noteikumu redakcija paredz vairs tikai 4 iespējas amatiera statusa zaudēšanai:

  • Pieņemot balvu, kuras vērtība pārsniedz atļauto limitu (700 mārciņu/1000 dolāru), vai pieņemot naudas balvu handikapa sacensībās
  • Spēlēšana profesionāļa statusā
  • Samaksas saņemšana par instruēšanu golfā (tomēr ir izņēmumi apmācībai mācību iestādēs, vai līdzdarbojoties apstiprinātās programmās)
  • Kļūšana par golfa kluba profesionāli vai profesionālu golferu organizācijas biedru

Pēdējās izmaiņas , 26.10.2021.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē