Latvija
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Jauni uzvarētāji un rekords

Igaunis Carl Hellat un Latvijā dzīvojošā Krievijas golfere Marta Siļčenko svētdien uzvarēja Latvijas amatieru "Open", kas pirmoreiz notika "Jūrmala Golf Club & Hotel" laukumā. Turklāt Hellat uzvarēja ar "Latvian Open" vēsturē nepieredzētu rezultātu - trīs raundu summā nospēlējot -15 zem PAR (66-66-69).

Intriģējoša cīņa par uzvaru izvērtās dāmu konkurencē starp pērnā gada uzvarētāju Lailu Forstmani un Siļčenko. Turnīrā izspēlēto trīs kārtu summā abas pretendentes sasniedza vienādu rezultātu - 221 sitienu jeb +5 virs PAR. Uzvarētāju noteica divu bedrīšu pārspēlē, kur Siļčenko bija pārāka ar diviem PAR, bet Forstmanes rēķinā bugijs un PAR.

Siļčenko pēc uzvaras intervijā Latvijas Televīzijā pastāstīja, ka spēlēt bija grūti pamatīgā karstuma dēļ, un 14. bedrītē viņai pat šķitis, ka paģībs. "Tveice radīja papildus sarežģījumus, tomēr pārspēlē man izdevās lieliski sitieni, kas ļāva svinēt uzvaru," LTV teica uzvarētāja.

Vīriešiem šobrīd par lielāko igauņu jaunatnes sporta zvaigzni uzskatītais Hellat tuvāko sekotāju savu tautieti Richard Teder apsteidza par 19 sitieniem. Trijniekā iekļuva vēl viens Igaunijas golferis Timo Raukas ar +6 virs PAR. Mājiniekiem labākie bija Latvijas amatieru čempions Stefans Sprūžs un Roberts Matisons, kuri dalīja 5.vietu ar +9 virs PAR.

“Nospēlēju labā līmenī visas trīs dienas," pēc uzvaras LTV teica Hellat. "Jāatzīst, ka laukums sagādāja zināmas grūtības, bet man padevās vairāki lieliski sitieni. Tieši tas šajā laukumā arī jādara. Svarīgi demonstrēt stabilu sniegumu visu sacensību garumā.”

Kopš 1995.gada rīkotajā "Latvian Open" neviens uzvarētājs līdz šim nebija nospēlējis labāk kā -7 zem PAR. U-21 vecuma grupas golferis Hellat iepriekš augustā izcīnīja 2.vietu Somijas amatieru "Open", kur cīņā par titulu piekāpās pārspēlē. Jūlija beigās Hellat, spēlējot amatiera statusā, ieguva 3.vietu Somijas PGA tūres posmā. 

"Latvian Open" startēja 11 valstu golferi. 

Raimonda Gekiša sižets par turnīru. 

Pēdējās izmaiņas , 17.08.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē