Latvija
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Līderi pēc divām trešdaļām

Trīs dienu turnīra pirmajās divās kārtās var pazaudēt ļoti daudz un reizēm pat visu. Turpretim justies droši par uzvaru nevar būt pat līderi, it īpaši, ja cīņa ir par Latvijas amatieru čempionu titulu. Pēc čempionāta pirmajām divām dienām kungiem līderpozīcijas dala divi pretendenti, savukārt dāmām pirmo un otro vietu šķir 12 sitieni.

Kungiem pēc pirmās kārtas "Ozo" laukumā vadībā izvirzījās Harijs Bariss ar +2 virs PAR, savukārt otrajā raundā Stefans Sprūžs nospēlēja ar -1 zem PAR un abi pretendenti pirms svētdien paredzētās pēdējās kārtas ar summā iespēlētu +4 dala pirmo vietu. Būtiski, ka Sprūža dalība turnīrā vēl neilgi pirms tā sākuma bija zem jautājuma zīmes, jo sevi lika manīt pamatīgs kritiens no divriteņa.

Trešais trīs sitienus aiz līderiem ir 2018.gada čempions Kristaps Krištopans. Savukārt pašreizējais titula īpašnieks Kārlis Broders ar +14 dala septīto pozīciju. Čempionāta ieskaitē svētdien spēli turpinās TOP30, kur varēja tikt ar rezultātu summā ne sliktāku kā +30 virs PAR. Savukārt pārējie dalībnieki HCP neto ieskaitē turpinās cīņu par Vanaga kausu.

Dāmām PAR raunds sestdien bija pa spēkam Marijai Jučmanei, kas divu dienu summā Ziemeļteksasas universitātes studentei nodrošināja +4 virs PAR un 12 sitienu pārsvaru pār tuvāko konkurenti Katrīnu Gustafssoni. Jučmane ne bez sarežģījumiem juku laikos pavasarī atceļoja no ASV uz mājām, savukārt Ziemeļamerikā studējošā "Latvian Open" čempione Laila Forstmane ir palikusi Atlantijas viņā krastā un nacionālais amatieru čempionāts notiek bez viņas dalības.

Latvijas čempionāta ieskaitē svētdien sievietēm spēlēs 10 golferes, savukārt zemāk rezultātu tabulā ierindojušās dāmas arī pretendēs uz Vanaga kausu. Var vien atgādināt, ka iepriekšējos piecos nacionālajos čempionātos triumfējusī Anna Diāna Švanka karjeru golfā turpina profesionālas treneres arodā, tādēļ amatieres laurus aizstāvēt nevar, atstājot titulu vakantu.

Pēdējās izmaiņas , 27.06.2020.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē