Latvija
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Četru valstu čempioni

Arvien plašāku pārstāvību iemanto Latvijas atklātais junioru čempionāts, kur dažādās ieskaites grupās uzvarētāju titulus šonedēļ "Ozo Golf" laukumā ieguva četru valstu jaunie golferi. Lai pašmāju jaunie talanti nezaudētu apņēmību cīņā par turpmāko mērķu sasniegšanu, atsevišķas balvas labākajiem pasniedza arī Latvijas spēlētāju konkurencē.

Čempionātā laureātus noteica piecās vecuma grupās meiteņu un puišu konkurencē. Latvijas golferiem absolūtajā vērtējumā savās vecuma grupās izdevās izcīnīt četras uzvaras.

Puišiem vecāko grupu ieskaitē trīs galvenās balvas aizceļoja uz Igauniju un Ukrainu, bet divas uzvaras Latvijai tika izcīnītas jaunākajās vecuma grupās. U-12 grupā nepārspēts palika Emīls Gustavs Sangovičs ar pēdējā raundā nodrošinātu divu sitienu pārsvaru pār tuvāko konkurentu lietuvieti Kaju Pacausku, kurš turnīrā uzvarēja pirms gada. Tikmēr jaunākajā U-10 grupā uzvarēja Stefans Dianovs-Karašs, noturoties vienu sitienu priekšā somam Lionel Mutikainen.

Vissarežģītāk uzvarētāju noteikt bija jaunajām dāmām U-18 ieskaitē, kur sacentās tikai Latvijas golferes. Pēc trīs dienu spēlēšanas vienādu rezultātu +34 virs PAR sasniedza divas spēlētājas - Polina Koshele un Stefānija Podgornaja. Uzvarētājas noteikšanā bija nepieciešama pārspēle, kurā ar rezultātu PAR-PAR pret PAR-bugiju 10. un 11.bedrītē čempiones laurus nodrošināja Koshele.

Meitenēm U-16 un U-14 ieskaitē uzvarēja Krievijas golferes, tiesa, U-16 grupā par uzvarētāju kļuva Latvijā daudz spēlējusī Marta Siļčenko. Meiteņu ieskaites grupās viņa bija vienīgā, kas turnīrā nospēlēja zem PAR (-5). Arī puišiem vienīgais to spēja U-16 grupas uzvarētājs igaunis Richard Teder, kurš nospēlēja ar -11 zem PAR un kļuva jau par četrkārtēju Latvijas junioru čempionu.

Savukārt meitenēm ceturto gadu pēc kārtas Latvijas junioru čempionātā uzvarēja Katrīna Bulkovska, trim panākumiem U-10 grupā šogad pievienojot pārliecinoši izcīnītus U-12 laurus.

Atsevišķi Latvijas spēlētāju ieskaitē zēniem uzvarēja Reinis Budreiko (U-18), Mareks Niks Atars (U-16) un Andris Rībens (U-14), bet meitenēm analoģiskus titulus nodrošināja Marlēna Gavare (U-16), Elīna Asare-Asarovska (U-14) un Ance Ermansone (U-10). 

Gan uzvarētājiem, gan tiem, kam panākumi vēl tikai priekšā, jānovēl nezaudēt motivāciju un centīgi trenēties, lai sasniegtu arvien labākus rezultātus. Gluži tāpat izturību un pozitīvu noskaņojumu jāsaglabā jauno golferu lielākajiem atbalstītājiem viņu ģimenēs.

Pēdējās izmaiņas , 11.08.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē