Latvija
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Pirmais seškārtējais čempions

Latvijas amatieru čempionāts sagādāja vēl vienu būtisku ierakstu golfa hronikās, jo pirmo reizi kungu konkurencē mums ir seškārtējs titula ieguvējs. Par to parūpējās Kārlis Broders, kurš pirmoreiz par amatieru čempionu kļuva jau 2006.gadā, bet nav zaudējis apņēmību savu panākumu sarakstu nākotnē vismaz divkāršot, neraugoties uz arvien pieaugošo konkurenci. 

Tieši sāncenšu meistarības līmeņa kāpumu Broders sarunā ar golfs.lv nosauca par būtiskāko atšķirību, salīdzinot aizvadīto amatieru čempionātu ar savu uzvaru pirmsākumiem. Ja pirms gadiem 10 pāris konkurentu nepiedalīšanās nozīmēja gandrīz drošu ceļu uz uzvaru, tad pašlaik čempions saskata jau pavisam citu situāciju. Uz titulu ir gatavi pretendēt gan jaunie golferi, gan rūdītie buki, kuri prasmes un motivāciju kaldinājuši Mīlgrāvja tūrē. 

Pašlaik izaicinājums Broderam ir atrast solīdu laikaposmu golfam, jo, laikam ritot, dzīvē netrūkst arī citu izaicinājumu. Tomēr brīvgaitā čempions spēli nav pametis un darbojās mērķtiecīgi. Jau ziemā viņš apmeklēja Dāvja Puksta studiju un uzklausīja arī bijušā cīņubiedra profesionālus padomus, kuros atrada sev noderīgas lietas. Savukārt nepilnu mēnesi pirms čempionāta Broders gatavošanos intensificēja. Viņš atzīst, ka centies trenēties katru dienu, bet praksē tas nozīmēja četras līdz piecas spēles nedēļā. 

Čempionātā Broderu visvairāk iepriecināja sava spēle pirmajā dienā, kad, neraugoties uz pamatīgā vēja stiķiem, izdevās nospēlēt ar +1 virs PAR un iegūt solīdu pārsvaru pār konkurentiem. Savukārt otrajā (75) un trešajā kārtā (76) Broders no sevis būtu gribējis sagaidīt labāku sniegumu.

Turnīra otrajā pusē Broders spēlēja piesardzīgi, lai neriskētu pēkšņi attapties ar vairākām noslīcinātām bumbiņām. Brīnumainu pavērsienu laukumā nebija un nākamajam čempionam vajadzēja neatlaidīgi censties piespiest bumbiņu iekrist bedrītē. Svarīga bija arī pārliecība par sevi, ko izdevās nostiprināt otrā raunda pirmās bedrītes izspēlē. Pēc laba pirmā sitiena otrais Brodera sitiens nogādāja bumbiņu pāri grīnam ar sarežģīta čipa perspektīvām. Tomēr PARu ar čipu un labu ripinājumu izdevās saglābt, kas deva ticību saviem spēkiem.

Pašlaik golfu Broders spēlē tik daudz, cik ir iespējas, un tas ir krietni mazāk nekā pirms 10 gadiem. Tomēr tas neliedza uzvarētājam par Latvijas amatieru čempionu kļūt ar teju identisku rezultātu (šogad par vienu sitienu labāk izspēlēts pēdējais raunds) kā 2009.gadā (73-75-77). 

Pašlaik Broders ir apņēmies trenēties, lai parādītu labu spēli Latvijas izlases sastāvā Eiropas "Team Shield" turnīrā, kas jūlija izskaņā sāksies Lietuvā, "The V Golf Club" laukumā. Amatieru čempiona plānos ir arī dalība "Latvian Open", bet citu ierakstu viņa sacensību kalendārā pašlaik nav. Broders nevēlas spēlēt sacensībās tikai dalības pēc, bet gan ar nosacījumu, ka ir labi sagatavojies un var iesaistīties cīņā par uzvaru. Tieši šī iemesla dēļ viņš pavasarī nespēlēja Igaunijas "Open", lai gan sākotnēji šādu iespēju apsvēra. 

Tiesa, lielu spiedienu sev Broders nerada un rēķinās, ka jau drīzumā konkurence Latvijas amatieru golfa spicē varētu pakāpties vēl augstākā līmenī. Čempions par labu spēli uzteica otrās vietas ieguvēju Stefanu Sprūžu, kam piemīt arī patika un liela gribēšana spēlēt golfu, bez kā izcilību nesasniedz pasaulē dižākie golfa spīdekļi.

Pēdējās izmaiņas , 11.07.2019.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē