Latvija
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Skaidrojums enkurošanas lietās

Aizliegums golferim sitienā noenkurot nūju stājās spēkā pērn janvārī, un kopš tā laika krājās jautājumi par Noteikuma 14-1b pielietošanu un iespējamu izvairīšanos no tā. Lai sniegtu plašu un vispusīgu skatījumu, R&A un USGA publicējusi apkopojumu, kur skaidro biežāk uzdotos jautājumus un neskaidrās situācijas.

R&A uzsver sekojošus Noteikuma 14-1b aspektus

*Noteikums ir spēkā jebkur laukumā, ne tikai uz ripināšanas grīna

*Noteikums neierobežo kādu noteiktu ripināšanas nūju izmantošanu, bet gan reglamentē sitiena izdarīšanas veidu. Ir aizliegts sitienā noenkurot nūju pret ķermeni gan tieši, gan ar jebkāda enkura punkta palīdzību

*Ir atļauts atspiest nūjas rokturi pret apakšdelmu. Aizliegts atspiest nūjas rokturi augstāk par elkoni (skat. attēlus pievienotajā dokumentā).

*Enkura punkts pastāv, ja apakšdelms ir piespiests ķermenim un tiek radīta situācija, ka rokas veic viena no otras neatkarīgu kustību (skat. attēlus pievienotajā dokumentā).

*Nūjas noenkurošana ir aizliegta sitienā, bet ne pirma tā veikšanas

*Ķermenim apzināti piespiests spēlētāja apģērbs Noteikuma 14-1b izpratnē uzskatāms par spēlētāja ķermeni. Netīša pieskaršanās apģērbam nav pārkāpums.

R&A uzsver, ka Noteikumu 14-1b nevar atcelt vai ietekmēt ar Vietējā noteikuma ieviešanu vai attiecīgu ierakstu sacensību nosacījumos. Jebkura šāda rīcība uzskatāma par golfa noteikuma atcelšanu, ko Noteikumi nepieļauj.

Gluži tāpat R&A nepieļauj izvairīšanos no Noteikuma 14-1b ar medicīniska stāvokļa aizbildinājumu. Tiesības izmantot noteiktu aprīkojumu medicīniska stāvokļa dēļ nesniedz tiesības pārkāpt spēles Noteikumus.

Var atgādināt, ka par Noteikuma 14-1b pārkāpšanu sods ir zaudēta bedrīte mača spēlē vai divi soda sitieni sitienu spēlē.

Papildu informācija par Noteikuma 14-1b pielietošanu atrodama R&A mājaslapā

R&A skaidrojums par NŪJAS NOENKUROŠANU SITIENĀ

Pēdējās izmaiņas , 21.02.2017.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē