Pļavu golfs
27. Aprîlis, 2024. Tāle, Raimonda, Raina, Droztala, Klementīne
Pāru kaujas
rezultâti

Ingars Matisons un Paula Egle kļūst par Latvijas Pļavu golfa čempioniem

"Golfs Viesturi" laukumā uz 25. Latvijas Pļavu golfa asociācijas čempionāta astoto jeb finālposmu bija pulcējušies 33 golferi, kas izspēlēja 18 bedrītes un uzvarētājus noskaidroja gan sitienu spēlē, gan HCP neto formātā kungu, dāmu kā arī jauniešu konkurencē. Čempionāta kopvērtējumā uzvarēja Ingars Matisons un Paula Egle.

Kungiem čempionāta ieskaitē uzvaru 8. posmā izcīnīja Ingars Matisons (77 sitieni), otro vietu ieguva Gundars Rauza (88 sitieni), bet trešais - Guntis Lācis (89 sitieni). Dāmām labāko rezultātu uzrādīja Paula Egle (88 sitieni), otro vietu ieguva Sandra Lāce (97 sitieni), bet trešā - Dace Pajate (103 sitieni). Jauniešu grupā labākais bija Artūrs Zeps (94 sitieni).

Šogad finālposmā bija iespēja iegūt dubultus punktus kopvērtējumā. Ja sezonas gaitā par uzvarētu posmu deva 50 punktu, tad finālposmā varēja savai punktu ražai pievienot papildus 100 punktus. Tāpat katram attiecīgās vietas iegūtajam punktu skaitam tika pieskaitīts katra atsevišķā posma dalībnieku skaits, kas dod priekšroku spēlētājiem, kuri ieguvuši augstāku vietu posmā ar lielāku spēlētāju skaitu. Kopvērtējumā tika ieskaitīti seši labākie rezultāti astoņos posmos, kas deva spēlētājiem punktus kopvērtējumā.

Par čempionu kļuva Ingars Matisons no Valmieras, kurš kopvērtējumā bija savācis 512 punktus. Otrajā vietā ierindojās Toms Kūkojs no Valmieras ar 452 punktiem. Trešajā vietā – Aldis Strads no Gulbenes (439 punkti), ceturtais – Guntis Lācis (428 punkti), piektais – Jānis Dūte (426 punkti), bet olimpisko sešinieku noslēdza Haralds Flemings (420 punkti).

25. Latvijas Pļavu golfa asociācijas čempionātā dāmām kopvērtējumā uzvarēja Paula Egle no Valmieras (390 punkti), otrajā vietā Sandra Lāce no Rīgas (364 punkti), bet trešajā vietā Dace Pajate no Gulbenes (356 punkti).

Arī 6. Latvijas Pļavu golfa asociācijas kausā kungu konkurencē par uzvarētāju kļuva Ingars Matisons (453 punkti), otrajā vietā - Artis Audže (435 punkti), bet trešais – Aldis Strads (434 punkts). Dāmu konkurencē kausa ieskaitē kopvērtējuma otro gadu pēc kārtas uzvarēja – Dace Pajate no Gulbenes (375 punkti), otrajā vietā Paula Egle (366 punkti), bet trešā – Sandra Lāce (365 punkti).

HCP neto formāts norisinājās jau sesto sezonu, kas ļauj spēlētājiem sezonas gaitā mainīt savus handikapus.

Jauniešu grupā čempions tika noskaidrots sitienu spēlē. Pēc aizvadītiem astoņiem posmiem labāko sniegumu spēja uzrādīt Artūrs Zeps (357 punkti), otrais – Markuss Rauza (246 punkti), trešais – Gustavs Kūkojs (156 punkti).

Kopumā aizvadītajos astoņos posmos vismaz reizi sacensībās piedalījās 89 dalībnieki. 

Sacensību organizatori izsaka lielu pateicību pļavu golfa laukumu saimniekiem par uzņemšanu kā arī pateicas visiem spēlētājiem par piedalīšanos čempionātā. Par atbalstu sacensībām visā sezonas garumā rūpējās reklāmas ražotne PRINTO. Sezonas kopvērtējuma laureātiem tika dāvātas golfa spēles dāvanu kartes no vairākiem Latvijas golfa laukumiem – “Viesturi”, “Reiņa trase”, “Avoti”, “Odiņi”, “Usma”, “Kalnozoli”, “Siltie”.

Paldies un tiekamies laukumā jau nākošajā sezonā!

Organizatoru informācija

Pēdējās izmaiņas , 29.08.2023.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē