Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Balvu birums Vidzemes kausu izcīņā

Patīkamās pārmaiņas laika apstākļos pozitīvi bija ietekmējušas Vidzemes kausu turnīra dalībniekus, kuriem cīņas par balvām daudzajās nominācijās pagāja jaukā noskaņā. Labāko stroke rezultātu - 72 sitieni - sasniedza Dāvis Puksts, par Vidzemes čempionu kļuva Rihards Valdmanis, bet Limbažu un Valmieras kausi nonāca attiecīgi Tālivalda Pētersona un Jurģa Ābeles īpašumā. Vidzemes kausu HCP neto spēlē kungu konkurencē nopelnīja Ābele, savukārt dāmām pie galvenās balvas tika Māra Puisīte.

Sekojot tradīcijām, 6.bedrītē par hole in one solīto auto golferi atstāja tā līdzšinējiem īpašniekiem. Lai gan vairākiem spēlētājiem izdevās ar pirmo sitienu nolikt bumbiņu nepilna metra attālumā no karodziņa, vēlāk nācās likt lietā arī puteri.

Vidzemnieki piešķīra balvas arī mazāk formālās nominācijās. Ūdensvīra titulu par biežu bumbiņas mērcēšanu nopelnīja Aivars Flemings, bet mežabrāļa lomā bija iejuties Raivis Kalniņš, kam šoreiz biežāk nekā citkārt sitieni beidzās ne tur, kur cerēts. Par vareniem tālsitieniem dižmedījuma balvu saņēma Valdmanis, savukārt Vilis Krištopans kā noteikumus īpaši respektējošs spēlētājs kļuva par turnīra džentlmeni.

Spēlētāju skaitā tiešām bija padaudz vidzemnieku, kuri "Ozo Golf" uzspēlē retu reizi. Taču jaunu seju lielākais skaits apliecināja, ka arī Vidzemes pusē golferu skaits nenovēršami pieaug.

Katra kausa nominācijā pirmo sešu vietu sadalījums vienādu rezultātu gadījumā bija jānosaka pārspēlē 13.bedrītē, kas tika attiecīgi pielāgota šādai vajadzībai ar iespēju pirms atbildīgā momenta nedaudz iestiprināt dūšu. Vai nu tādēļ, vai nu ļoti līdzvērtīga spēku samēra dēļ, Valters Vilde un Māris Gulāns pārspēlē devās četras reizes.

Īpaši priecīgas par vidzemnieku sarīkoto turnīru bija dāmas, atzīstot, ka šādā svētku atmosfērā ir ļoti patīkami spēlēt. Cerams, ka priecājās arī daļu balvu gādājušie "Remy Martin" pārstāvji, kuri golferu gaitām sekoja klātienē.

Liela daļa vidzemnieku "Ozo Golf" būs redzami arī svētdien, jo 6."Vidzemes kausu" izcīņā sasniegtie rezultāti daudzus no viņiem ierindoja "Ecco" tūres 3.posma dalībnieku skaitā.

Nākamais lielais Vidzemes turnīrs būs 3. un 4.septembrī "Denderos", kur oficiāli atklās sešu bedrīšu laukumu, kas kvalitātes ziņā atbildīs augstiem standartiem, un būšot ne sliktāks kā "Viesturos". Gatavību uzspēlēt jaunā laukuma atklāšanā jau ir izteikuši vairāki no vadošajiem spēlētājiem, tajā skaitā abi pašmāju pro Artūrs Krukovs un Valdis Liepiņš.

"Vidzemes kausu" izcīņas rezultāti apskatāmi iepriekš ziņu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 17.07.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē