Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Kad gribās ko savu

Ja savs gabaliņš zemes ļauj sajusties kā īstam latvietim, tad diez vai golferi šajā jomā ir kāds izņēmums. Golfa laukumam nepieciešamais pleķītis ir diezgan paprāvs, taču izskatās, ka tas ne vienam vien nešķiet šķērslis, lai uz Latvijas golfa kartes iezīmētu vēl kādu jaunu vietu. Šādu plānu kaldināšanā profesionāla golfa arhitekta padoms var izrādīties neaizstājams...

Pateicoties Islandes speciālista Edwin Roald gatavībai neliegt savu pieredzi arī interesentiem Latvijā, golfs.lv plāno nākamajā gadā piedāvāt vairākus šī arhitekta rakstus, kas veltīti dažādām ar laukuma būvi saistītām problēmām.

Diez vai situācija Latvijā būtiski atšķiras no citām valstīm, kur pirms golfa laukumu būvēšanas visi jautājumi bieži vien netiek pienācīgi izvērtēti, uzskata Roald. Lielākā daļa cilvēku, kuri apņemas izveidot golfa laukumu, neapzinās tos sarežģījumus un izmaksas, kas viņus sagaida.

No 2000. līdz 2002.gadam Roald bija direktora vietnieks Islandes Golfa asociācijā, atbildot par laukumu attīstības stratēģiju. Viņš Islandē ir realizējis vairākus golfa projektus, darbojoties gan kā arhitekts, gan kā būvuzraugs, izpelnoties klientu uzticību.

Darbs Islandē pēc Roald domām ir ideāla skola golfa arhitektam, jo golfa mazā tirgus un īsās sezonas dēļ jārēķinās ar ierobežotu budžetu. Tas savukārt mudina pēc iespējas vairāk izmantot dabas radītās iespējas.

Laukuma veidošanu Roald sāk ar labāko grīnu vietu noteikšanu, lai, vēlāk tos prasmīgi savienojot, radītu patīkamu golfa laukumu. Daba ir prasmīgāka radītāja par jebkuru arhitektu, kura uzdevums ir tikai vides pielāgošana, lai pievilcīgā apkārtnē saglabātu golferiem interesantu stratēģisku izaicinājumu, uzskata Roald.

Golfa zinības Roald apguva Anglijā, studējot ne tikai laukumu dizainu un būvi, bet arī citas golfa industrijas nozares. Viņš ir absolvējis Eiropas golfa laukumu arhitektūras institūtu. Roald ir veidojis "Hella Golf Club" jauno laukuma dizainu, kā arī uzvarēja konkursā par deviņu bedrīšu paplašinājumu deviņu bedrīšu "Kjolur Golf Club" laukumam Reikjavīkas apkaimē.

Roald ir uzticēts veidot "Geysir Golf Club" laukumu, ko paredzēts atklāt 2005.gada vasarā. Kā jau liecina nosaukums, laukums būs vienā no tūristu visiecienītākajām vietām Islandē, un arī golferiem būs redzami krāšņi geizeri.

Edwin Roald - http://www.edwinroald.com

design@edwinroald.com

Pēdējās izmaiņas , 29.12.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē