Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Vēl viens golferis Baltajā namā

Vēl arvien LPGA tūres dalībniece Natālija Gulbe var būt gandarīta par ASV prezidenta vēlēšanu iznākumu, jo plašu publicitāti arī ārpus sporta ieguvusī latviešu izcelsmes golfere iepriekš publiski pauda atbalstu uzvarējušajam Donald Trump, kuru viņa raksturoja kā iedvesmojošu personību.

Ārpus sporta gaitām Gulbe šovasar uzstājās ar runu ASV republikāņu partijas nacionālajā konventā, kur pauda atbalstu Trump priekšvēlēšanu cīņās un izpelnījās pasākuma dalībnieku īpašu atsaucību. Gulbe pastāstīja, ka Trump viņu iedvesmojis ticēt pašas spēkiem un neļauties mazdūšībai, ja sportistes cerības un idejas bieži vien negūst atsaucību tādēļ, ka viņa ir sieviete.

Trump bijis pirmais ar politisku varu apveltīts cilvēks, kurš Gulbei iedvesis pārliecību paļauties uz saviem spēkiem, rakstīja žurnāls "Golf Digest".

"Viņš iedrošināja mani ticēt sev pašai nevis kā sievietei sportistei, bet kā uzņēmējai," sacīja Gulbe. "Es ticu, ka šis ir lieliskākais laiks būt sievietei pasaules vēsturē dižākajā valstī, bet neloloju ilūzijas, ka te nebūtu kas sakopjams. Un mums ļoti ir vajadzīgs kāds, kas to paveiktu. Tas ir Donald Trump," viņa teica.

Trump papildinās golfu spēlējošo ASV prezidentu jau tā garo sarakstu. Turklāt viņam pieder daudzi pasaulē prestiži golfa laukumi ASV, Skotijā un Dubaijā. Tiesa, ne viens vien avots vēsta, ka Trump golfa spēlē patīk sev ierakstīt tādu rezultātu, kāds viņam patīk.

Kopš pagājušā gadsimta sākuma tikai trīs ASV prezidenti - Herbert Hoover, Harry Truman un Jimmy Carter - nav bijuši golferi. Savukārt visdedzīgākais golferis bijis Dwight Eisenhower, kurš amatu Baltajā namā spēja apvienot ar vidēji 100 golfa raundiem gadā. Lai gan Truman pats golfu nespēlēja, viņš uzstāja, ka ir smieklīgi vainot Eisenhower par aizraušanos ar golfu, jo ASV prezidentam ir tādas pašas tiesības kā jebkuram citam amerikānim.

Interesanti, ka vēl vasarā "The Guardian" veiktajā dažādu profesionālo golfa tūru spēlētāju anonīmā aptaujā tikai trešdaļa LPGA golferu teica, ka vēlēšanās balsos par Hillary Clinton, kura šad tad arī redzēta golfa laukumā ar nūju rokās, bet favorīta lomu atvēlēja Trump, kuram piemin nesmalkjūtīgus izteicienus par sievietēm. Savukārt PGA tūrē apjautāto vidū vairāk nekā puse teica, ka balsos par Trump pat ar nosacījumu, ka Clinton administrācija samazinātu viņu nodokļus uz pusi. Vēl radikālāks bija kāds seniors golferis "Champions" tūrē, apgalvojot, ka nebalsos par Clinton pat gadījumā, ja viņa būtu pēdējais uz Zemes palikušais cilvēks.

Pēdējās izmaiņas , 09.11.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē