Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Mazie gada brīnumi

Atlikt gada topu publicēšanu uz decembri ir visai riskanta padarīšana, jo nerimtīgajā svētku noskaņu gaisotnē daudz kas var palikt nepamanīts, tādēļ daudzi lieki nekavējas un jau novembra pirmajā pusē šauj gaisā visu, kas pietaupīts fināla akordiem. Arī golf.com, kas iepazīstina ar dažādiem praktiski pielietojamiem golfa tehnoloģiju brīnumiem.

Apskatā lielāka vērība veltīta lietām, ko var izmantot katrs golferis, nekļūstot par augsta līmeņa programmatūras speciālistu un netērējot summas, kas būtu parocīgas tikai ārzonu salās reģistrētam Ziemassvētku vecītim. Lai gan lielākā daļa gada brīnumlietu ir elektroniskas padarīšanas, ir pārstāvētas arī šķietami vienkāršas, tomēr līdz šim nepieredzēti efektīvas lietas, kas darbojas bez elektrības.

Piemēram, īpaša vieta atvēlēta golfa apavu dzelkšņiem "Champ PiviX" (15 USD, 18 dzelkšņi). Unikāla atsperes tehnoloģija nodrošina kurpes perfektu saķeri ar zālienu, taču dzelksnis ir tik plakans, ka visa apava virsma ir maksimāli tuvu zemei, tādējādi uzlabojot spēlētāja līdzsvaru un stabilitāti vēzienā. Dzelksnis aprīkots ar nodiluma indikatoru, kas vēsta par maiņas nepieciešamību, taču pastāv arī iespēja nodeldēt dzelksnīti līdz galam. Par labiem atzinis arī Jordan Spieth.

Savukārt apavus pārstāv "Samsung" atzars IOFIT (189 USD), kas vairāk pievērsies svinga analīzei. Zolēs izvietoti spiediena sensori nosūta informāciju uz spēlētāja mobilo ierīci. Datus par golfera līdzsvaru sitiena izpildīšanā izmanto vēziena analīzē, piedāvājot arī iespēju salīdzināt sevi ar kādu no profesionālā golfa zvaigznēm. Viens bateriju komplekts šo tupelīšu sistēmu darbina piecas dienas.

Uz tēzi par visa ģeniālā vienkāršību pretendē "BigMax" pašsaliekošies "Autofold FF" golfa ratiņi (270 USD) - ar vienu pogas spiedienu trīsriteņu ratiņi paši gan sakļaujas, gan atveras un ir piemēroti jebkāda lieluma un konfigurācijas golfa somai. Saliktā veidā ļoti kompakti.

Ja tomēr gribas pievērsties datu analīzei, puterēšanas faniem noderēs "Biomech" sensors (50 USD + 99 USD lietotnes gada maksa). Tas nodrošina lērumu informācijas ik sekundes tūkstošdaļu par ripināšanas sitiena dažādiem leņķiem, garumiem, vizualizācijām 2D un 3D mērogā. Atliek tikai paļauties uz prasmi to visu izmantot. Pievienojams jebkuram puterim.

Vēl viena lieta bez elektrības ir  "Superstroke" putera rokturis (35 USD) ar atsvaru. Tas raksturo tendenci puteru kātiem palikt resnākiem ar mērķi sitiena veikšanā iesaistīt muguras, plecu un lielos roku muskuļus, nevis mazos muskulīšus, kas mēdz nevajadzīgi sarauties un visu sabojāt. Plus dažāda svara atsvaru     ievietošana nūjas galā palīdzot izsvarot puteri un panākt tā lielāku stabilitāti.

Uz gada kompaktākās brīnumlietas titulu var pretendēt plakana rokaspulksteņa izmēra "Voice Caddy" B1 kedijs (170 USD). Tajā ielādēts vairāk nekā 30 000 golfa laukumu, un spēlētājs ikvienā no tiem saņem informāciju par visdažādākajiem attālumiem katrā laukuma vietā. 29 gramus smagās ierīces baterijas darbojas 10 stundu.

Jāpiebilst, ka lietām norādītas ASV tirgus cenas, un tikai ar nolūku sniegt aptuvenu ieskatu izmaksu proporcijās.

Pēdējās izmaiņas , 08.11.2016.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē